Συνελήφθησαν 4 ημεδαποί οι οποίοι είχαν διαπράξει 3 περιπτώσεις διακεκριμένων κλοπών, από οικίες στην ευρύτερη περιοχή της Φλώρινας

Συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας  -4- ημεδαποί, μέλη εγκληματικής ομάδας, οι οποίοι είχαν διαπράξει -3- περιπτώσεις διακεκριμένων κλοπών, από οικίες στην ευρύτερη περιοχή της Φλώρινας

Σε βάρος των ανωτέρω σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση εγκληματικής ομάδας με σκοπό την τέλεση διακεκριμένων κλοπών, για απόπειρα ανθρωποκτονίας και για απείθεια, κατά περίπτωση 

Ύστερα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση που οργανώθηκε στην ευρύτερη περιοχή της Φλώρινας, συνελήφθησαν, προχθές (26-03-2022) τις βραδινές ώρες και χθες (27-03-2022) τις πρώτες πρωινές ώρες, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της ιδίας Υπηρεσίας, με τη συνδρομή αστυνομικών υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φλώρινας, -4- ημεδαποί, ηλικίας 29, 36, 39 και 41 ετών, μέλη εγκληματικής ομάδας,  τα οποία διέπρατταν κλοπές οικιών στην ευρύτερη περιοχή της Φλώρινας.

Σε βάρος των ανωτέρω σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση εγκληματικής ομάδας με σκοπό την τέλεση διακεκριμένων κλοπών, για απόπειρα ανθρωποκτονίας και για απείθεια, κατά περίπτωση.

Συγκεκριμένα, προχθές το βράδυ εντοπίστηκαν από αστυνομικούς της (Ο.Π.Κ.Ε.) σε περιοχή της Φλώρινας, ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με οδηγό τον 41χρονο και ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, με οδηγό τον 36χρονο και επιβάτες τους έτερους ημεδαπούς και σε έλεγχο που επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν στα οχήματα, ο μεν 36χρονος οδηγός δε συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών, αλλά ανέπτυξε ταχύτητα κινούμενος προς τους αστυνομικούς, οι οποίοι μετακινήθηκαν ταχύτατα αποφεύγοντας τον και στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή, ο δε 41χρονος οδηγός ακινητοποιήθηκε στο σημείο.

Άμεσα οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό, την ακινητοποίηση και τη σύλληψη του 36χρονου ημεδαπού, ο οποίος σε περιοχή της Φλώρινας αφού αποβίβασε από το όχημα τους έτερους ημεδαπούς, ηλικίας 29 και 39 ετών, οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι το σκοτάδι διέφυγαν πεζή, συνέχισε την πορεία του. Το όχημα ακινητοποιήθηκε τις βραδινές ώρες της 26-03-2022, σε περιοχή της Φλώρινας, όπου και συνελήφθη ο 36χρονος οδηγός, ενώ οι έτεροι ημεδαποί, εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν σε αγροτική περιοχή της Φλώρινας, τις πρώτες πρωινές ώρες της 27-03-2022.

Από την μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών, καθώς και του τρόπου δράσης (modus operandi) της εγκληματικής ομάδας, διαπιστώθηκε ότι, οι ανωτέρω είχαν ενωθεί για να διαπράττουν κλοπές από κοινού, συγκροτώντας εγκληματική ομάδα. Συγκεκριμένα, οι προαναφερόμενοι, τις απογευματινές και βραδινές ώρες της 26-3-2022 στην ευρύτερη περιοχή της Φλώρινας, διέπραξαν συνολικά τρεις (3) κλοπές οικιών, αφαιρώντας χρυσαφικά, κοσμήματα και χρηματικό ποσό, με σκοπό το οικονομικό όφελος.

Συνολικά κατασχέθηκαν:

  • -1- Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο,
  • -1- Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο,
  • -1- κατσαβίδι,
  • πλήθος κοσμημάτων, τα οποία αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους,
  • το χρηματικό ποσό των -1.547- ευρώ, μέρος του οποίου αποδόθηκε στο νόμιμο κάτοχό του και
  • -6- κινητά τηλέφωνα.

Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφάλειας Φλώρινας, ενώ διερευνάται τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλα παρόμοια αδικήματα.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας.