Συνελήφθη 48χρονος ημεδαπός διακινητής σε περιοχή της Φλώρινας

Συνελήφθη 48χρονος ημεδαπός διακινητής, σε περιοχή της Φλώρινας, ο οποίος με Ε.Δ.Χ αυτοκίνητο προωθούσε προς το εξωτερικό της χώρας, τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες

Ο 48χρονος συνελήφθη μετά  από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φλώρινας

Κατασχέθηκαν το Ε.Δ.Χ αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά, μία συσκευή εκκένωσης ηλεκτρικής ενέργειας (TEAZER) και το χρηματικό ποσό των 240 ευρώ

Συνελήφθη χθες (22-05-2019) το βράδυ σε περιοχή της Φλώρινας, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κάτω Κλεινών, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βεύης, 48χρονος ημεδαπός, για μεταφορά και διευκόλυνση παράνομης εξόδου από τη χώρα τεσσάρων (4) μη νόμιμων αλλοδαπών, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων για τον εντοπισμό ατόμων που δραστηριοποιούνται στην παράνομη διακίνηση αλλοδαπών, από αστυνομικούς της ειδικής Ομάδας του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κάτω Κλεινών, εντοπίστηκε σε μεθοριακό σημείο περιοχής της Φλώρινας, Ε.Δ.Χ. όχημα με οδηγό τον 48χρονο, από το οποίο αποβιβάστηκαν τέσσερις (4) αλλοδαποί και στη συνέχεια απομακρύνθηκε.

Μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φλώρινας, συνελήφθησαν οι προαναφερόμενοι αλλοδαποί, ηλικίας 33, 35, 36 και 37 ετών, ενώ ακολούθως ακινητοποιήθηκε το Ε.Δ.Χ. όχημα και συνελήφθη ο 48χρονος οδηγός του.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε βρέθηκε εντός του οχήματος μία (1) συσκευή εκκένωσης ηλεκτρικής ενέργειας (TEAZER), ενώ από τη διενεργηθείσα προανάκριση προέκυψε ότι ο 48χρονος οδηγός, μετέφερε προς το εξωτερικό της χώρας, τους προαναφερόμενους αλλοδαπούς, διευκολύνοντας έτσι την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Συνολικά κατασχέθηκαν:

  • 1 Ε.Δ.Χ. αυτοκίνητο,
  • 1 συσκευή εκκένωσης ηλεκτρικής ενέργειας (TEAZER) και
  • το χρηματικό ποσό των 240 ευρώ.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Φλώρινας.