Σύλληψη δύο αλλοδαπών στην Κρυσταλλοπηγή Φλώρινας για μεταφορά δύο μη νόμιμων αλλοδαπών

Σε βάρος του ενός, εκ των δυο μεταφερόμενων, εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης της κας. Ανακρίτριας Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης

Συνελήφθησαν χθες (19-09-2019) το πρωί στην Κρυσταλλοπηγή Φλώρινας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Διασυνοριακού Εγκλήματος (Ο.Δ.Δ.Ε.) του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής, δύο (2) αλλοδαποί, ηλικίας 44 και 63 ετών, για μεταφορά μη νόμιμων αλλοδαπών.

Συγκεκριμένα, μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, διαπιστώθηκε ότι ο 44χρονος, οδηγός του οχήματος, μετέφερε από κοινού με τον 63χρονο, προς το εσωτερικό της χώρας, με τελικό προορισμό τη Θεσσαλονίκη, έναντι χρηματικού ποσού, δύο (2) αλλοδαπούς, ηλικίας 24 και 30 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα, ενώ ο 24χρονος κατείχε διαβατήριο, το οποίο έφερε πλαστή σφραγίδα εισόδου.

 

Συνεχιζόμενης της έρευνας προέκυψε ότι, σε βάρος του 30χρονου εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης της κας. Ανακρίτριας Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση από κοινού και για ιδιαίτερα διακεκριμένη περίπτωση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, από κοινού και κατά μόνας, κατά εξακολούθηση και κατά επάγγελμα.

 

Επιπρόσθετα, από τον έλεγχο των στοιχείων του 24χρονου και του 30χρονου, προέκυψε ότι σε βάρος τους εκκρεμούσε και το μέτρο απαγόρευσης εισόδου σε έδαφος SCHENGEN.

 

Συνολικά κατασχέθηκαν:

  • ανωτέρω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο,
  • 3 κινητά τηλέφωνα,
  • διαβατήριο και
  • τα χρηματικά ποσά των 700 ευρώ και των 16.000 Λεκ Αλβανίας.

 

Προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής, ενώ οι συλληφθέντες, με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.