Σύλλογος Γυναικών Φλώρινας (μέλος της ΟΓΕ): Συμπαραστεκόμαστε και στηρίζουμε τον αγώνα των αγροτών

Ο Σύλλογος Γυναικών Φλώρινας (ΟΓΕ) στηρίζει τον δίκαιο   αγώνα των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων, ώστε να καταφέρουν να παραμείνουν στα χωράφια και στα κοπάδια τους.

Τα προβλήματα των αγροτοκτηνοτρόφων δεν είναι αποκομμένα από τις οικογένειες των λαϊκών στρωμάτων και της κοινωνίας μας αφού η αύξηση των τιμών στα είδη πλατιάς κατανάλωσης χτυπάει την πόρτα κάθε σπιτιού.

Οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις στην περιοχή μας ξεκίνησαν έπειτα από συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο Αμύνταιο στα μέσα του Ιανουαρίου από τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους του Αμυνταίου, της Εορδαίας, της Άρνισσας, της Καστοριάς και της Φλώρινας. Αποφασίστηκε ότι θα προχωρήσουν στο στήσιμο μπλόκων σε διάφορα σημεία και χωριά της περιοχής στο επόμενο διάστημα ώστε να μπορέσουν να διεκδικήσουν τα αιτήματά τους. Οι γυναίκες των λαϊκών οικογενειών στηρίζουν την κλιμάκωση του αγώνα τους.

Το υψηλό κόστος παραγωγής και οι μειωμένες τιμές στην πώληση των προϊόντων τους έρχεται σε αντιστοιχία με την ακρίβεια και τη μείωση του λαϊκού εισοδήματος. Οδηγούν σε φτωχοποίηση και αφανισμό τη μικρομεσαία αγροτιά, ερημώνουν τα χωριά μας, ακριβαίνουν τα βασικά είδη διατροφής των εργατικών οικογενειών.

Επίσης ένα μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί είναι και οι κλιματικές συνθήκες που αλλάζουν ραγδαία και έχουν επιφέρει πολλά προβλήματα και ζημιές στην παραγωγή των προϊόντων, και δηλώνουν πως υπάρχουν καθυστερήσεις και προβλήματα στις αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ.

Οι αγρότισσες και  οι γυναίκες των λαϊκών νοικοκυριών της περιοχής μας έχουν εμπειρία.

Γι’ αυτό είμαστε μαζί τους!

Στο δρόμο βρίσκονται από την Τρίτη 31 Ιανουαρίου, αγρότες και κτηνοτρόφοι από τις περιοχές Αμυνταίου και Ανατολικής Εορδαίας, οι οποίοι έχουν “παρατάξει” τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα στον κόμβο του Φιλώτα, προς την Πτολεμαΐδα.

Ως Σύλλογος Γυναικών Φλώρινας στεκόμαστε στο πλάι τους και στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα τους. Γιατί με τον οργανωμένο αγώνα και τη συλλογική πάλη μπορούμε να πετύχουμε την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων. Δηλώνουμε ότι θα είμαστε στο πλευρό τους στο μπλόκο και καλούμε κάθε γυναίκα του μόχθου να συμπαραταχθεί σ’ αυτό τον αγώνα επιβίωσης που δίνουν οι αγρότες μας.

 

Φλώρινα, 03/02/2023