Σύσκεψη για τις πυρκαγιές

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Σύσκεψη με αντικείμενο την προετοιμασία της φετινής αντιπυρικής περιόδου στη Φλώρινα πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 20 Μαρτίου, υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη κ. Δημητρίου Ηλιάδη.
Στη σύσκεψη, που είχε ως στόχο τον αρτιότερο συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων φορέων της Περιφερειακής Ενότητας για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, εξετάστηκαν τα αναγκαία προληπτικά και κατασταλτικά μέτρα, αναπτύχθηκαν τα επικαιροποιημένα σχέδια πυρόσβεσης και κατατέθηκαν προτάσεις.
Στο σχεδιασμό περιλαμβάνονται η πρόληψη, η ενημέρωση των πολιτών και ο άμεσος εντοπισμός και η αναγγελία των πυρκαγιών. Από τα βασικά προβλήματα της φετινής περιόδου, όπως τονίστηκε από όλους, είναι οι ελλείψεις σε προσωπικό, αλλά και σε διάθεση κονδυλίων από πλευράς του αρμόδιου υπουργείου.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας κ. Πρόδρομος Ασλανίδης, οι αντιδήμαρχοι Φλώρινας κ. Αθανάσιος Μπέλτσος, Αμυνταίου κ. Αργύρης Βολιώτης και Πρεσπών κ. Ιωάννης Γεωργιάδης, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Φλώρινας κ. Παναγιώτης Λιθοξοΐδης, ο υποδιοικητής της Π.Υ. Φλώρινας κ. Ιωάννης Μιαούλης, ο υποδιοικητής της Π.Υ. Πτολεμαΐδας κ. Βάιος Ζυγούρης, ο διευθυντής περιοχής Φλώρινας της ΔΕΗ κ. Θωμάς Χατζής, ο προϊστάμενος Προστασίας Δασών της Διεύθυνσης Δασών Φλώρινας κ. Παναγιώτης Παράσχου, ο διοικητής της 3ης ΜΣΕΠ κ. Δημήτριος Πασίνης, ο εκπρόσωπος της 9ης ΤΑΞ/ΠΖ ταγματάρχης κ. Ιωάννης Μπλάγας, οι εκπρόσωποι της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φλώρινας Β’ αξιωματικός κ. Ιωάννης Παπάς και ανθυπαστυνόμος κα Μαρία Ντοβόλη, ο υπάλληλος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Φλώρινας κ. Δημήτριος Παπαναστασίου, ο εκπρόσωπος της ΔΕΥΑΦ κ. Δημήτριος Κωνσταντινίδης και ο εκπρόσωπος της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κ. Θωμάς Τσούλης.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ