Τα Θεοφάνεια σε Φλώρινα και Δροσοπηγή

Ο ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΡΟΣΟΠΗΓΗ

 

Στο Σακουλέβα και το υδραγωγείο Δροσοπηγής πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός των υδάτων από τον Μητροπολίτη Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας Θεόκλητο, με την παρουσία τοπικών αρχών και πολιτών.

 Μετά την ολοκλήρωση του αγιασμού των υδάτων στα διυλιστήρια της Δ.Ε.Υ.Α.Φ ακολούθησαν οι δηλώσεις:

ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ, Μητροπολίτης Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας

Αυτή την ημέρα των αγίων Θεοφανείων ολόκληρος η ορθοδοξία γιορτάζει και πανηγυρίζει το γεγονός της βαπτίσεως του κυρίου μα Ιησού Χριστού και εμείς εδώ στην ακριτική πόλη της Φλώρινας και ιδιαίτερα εδώ στο Βίτσι που έχουμε το υδραγωγείο που υδρεύεται ολόκληρη η πόλη ρίξαμε τον σταυρό για τον καθαγιασμό των υδάτων. Να μας βοηθήσει ο κύριος να περάσουμε αυτές τις δύσκολες μέρες που περνούμε  σαν έθνος και να δούμε καλύτερες μέρες χωρίς τις δυσκολίες αυτές.

Χρόνια πολλά κι ευλογημένα σε όλους σας.

 

ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, Δήμαρχος Φλώρινας

Η σημερινή είναι μια μεγάλη μέρα για την Ορθοδοξία, την οποία γιορτάζουμε με μεγάλη τιμή.

Εύχομαι ο Θεός να φωτίσει όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα τους διοικούντες της πατρίδας μας, για να μπορέσει να ανακάμψει από την κρίση στην οποία βρίσκεται.

Χρόνια Πολλά σε όλους και να μας φωτίσει όλους ο Θεός να είμαστε δίκαιοι και σωστοί.

 

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΣΤΑΘΗΣ, βουλευτής ΝΔ ΠΕ Φλώρινας,

Μεγάλη μέρα η σημερινή  για την ορθοδοξία, για όλους τους έλληνες. Θέλω να ευχηθώ αυτή η μέρα να φωτίσει, να δώσει δύναμη, να δώσει κουράγιο και το 2013 να φέρει την πολυπόθητη έξοδο από την κρίση και ανακούφιση στον Ελληνικό λαό. Ελπίζουμε ότι το 2013 θα είναι καλύτερο από το 2012 και με τον σεβασμιότατο εδώ  που άγιασε τα νερά θα πάει καλύτερα ο τόπος μας.

Χρόνια πολλά.