Τελετή παράδοσης – παραλαβής καθηκόντων στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Π.Δ.Μ. (φωτογραφίες & βίντεο)

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου, μια λιτή τελετή παράδοσης – παραλαβής καθηκόντων μεταξύ του απερχόμενου και του νέου Προέδρου του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, παρουσία  μελών του νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Ο απερχόμενος πρόεδρος του Κέντρου Λάζαρος Παπουτζής μίλησε για τα παιδιά που φιλοξενούνται, τις  δραστηριότητες που πραγματοποιούνται, το προσωπικό αλλά και για το τι παραδίδει και τι μένει ανοιχτό να συνεχίσει η νέα διοίκηση. Κλείνοντας έκανε αναφορά σε κάποια οικονομικά στοιχεία ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι την τελευταία τριετία κατάφεραν τον διπλασιασμό περίπου των αποθεματικών.

Τον λόγο πήρε ο νέος Πρόεδρος του Κέντρου, Γιάννης Παρδάλης ο οποίος με τη σειρά του είπε:

«Σας ευχαριστώ πολύ που ήρθατε σήμερα εδώ.

Θέλω να ευχηθώ χρόνια πολλά με υγεία και κάθε ευτυχία. Το 2020 να είναι καλύτερο και δημιουργικότερο από το 2019.

Ιδιαίτερα θέλω να ευχαριστήσω το Λάζαρο Παπουτζή τον απερχόμενο πρόεδρο του ΚΚΠΠΔΜ, για το έργο που προσέφερε και την σπουδαία δουλειά που έκανε. Σήμερα το κέντρο είναι σίγουρα καλύτερο εξαιτίας του.

Πάνω σε αυτό το έργο και με καινούριες καινοτόμες ιδέες θα πορευτεί και το νέο ΔΣ και σε συνεργασία με το προσωπικό θα προχωρήσουμε το κέντρο ακόμα πιο πέρα.

Σύνθημα μας θα είναι ΕΝΑ ΊΔΡΥΜΑ ΑΝΟΙΧΤΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

Θέλουμε ο κόσμος να έρθει εδώ , να γνωρίσει την σπουδαία δουλειά που γίνεται από το προσωπικό , να γνωρίσει τα παιδιά και μέσα από δράσεις να αρχίσουμε σιγά σιγά να προωθούμε τις έννοιες της ΑΝΑΔΟΧΗΣ και της ΤΕΚΝΟΥΙΟΘΕΣΙΑΣ.  Ο νόμος έχει αλλάξει και πρέπει να το μεταδώσουμε  στον κόσμο. Ένα ίδρυμα όσο καλό και να είναι , ότι εφόδια και να δίνει στα παιδιά που φιλοξενεί , δεν θα είναι ποτέ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ!

Τα παιδιά πρέπει και χρειάζονται να ζουν σε ένα οικογενειακό και ασφαλές περιβάλλον.

Θα κάνουμε λοιπόν δράσεις και εκδηλώσεις όπου θα ενημερώσουμε όλες αυτές τις οικογένειες που θέλουν να γίνουν ανάδοχοι γονείς ή ακόμα και να υιοθετήσουν παιδιά , ότι πλέον η διαδικασία έχει αλλάξει προς το καλύτερο.  Ταυτόχρονα όμως το μεγάλο στοίχημα θα είναι να πείσουμε νέες οικογένειες που δεν σκέφτονταν ποτέ την αναδοχή και τεκνουιοθεσία να ανακαλύψουν τα συναισθήματα που θα γεννηθούν από μία τέτοια πράξη και να κάνουν το βήμα αυτό.

Σίγουρα είναι ένα δύσκολο εγχείρημα αυτό που θέλουμε να κάνουμε και κάθε βοήθεια θα είναι απαραίτητη είτε αυτή προέρχεται από του τοπικούς παράγοντες του τόπους μας είτε από τους απλούς πολίτες μέσα από τον εθελοντισμό.

Σας ευχαριστώ πολύ ξανά όλους που ήρθατε εδώ  και ελπίζω στην δική σας συνεργασία για την προώθηση του έργου μας».

Ακολουθεί η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας:

Πρόεδρος: Ιωάννης Πάρδαλης του Σωτηρίου, οικονομολόγος, με αναπληρώτρια την Σοφία Σελεμίδου του Αναστασίου, φιλόλογο.

 

Αντιπρόεδρος Α: Χρήστος Ευθυμιάδης του Καλλίνικου, δικηγόρος, με αναπληρωτή τον Ιωάννη Κεχαγιά του Ανδρέα, εκπαιδευτικό.

 

Αντιπρόεδρος Β: Παναγιώτης Νόνας του Στέργιου, ελεύθερος επαγγελματίας, με αναπληρώτρια την Σοφία Αλεξίου του Παναγιώτη, βρεφονηπιοκόμο.

 

Τακτικό μέλος: Νικόλαος Μιχαηλίδης του Παντελή, εκπαιδευτικός, με αναπληρωτή τον Ευάγγελο Σουμελίδη του Στυλιανού, ελεύθερο επαγγελματία.

 

Τακτικό μέλος: Πασχαλίνα Βράντση του Ζήση, φιλόλογος, με αναπληρωτή τον Πετίδη Κωνσταντίνο του Ιορδάνη, ιδιωτικό υπάλληλο.

 

Τακτικό μέλος: Σιδηροπούλου Αγνή του Δημητρίου, εκπρόσωπος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία,  με αναπληρώτρια την Μαστρογιάννη Ελένη του Ηλία, ομοίως.

 

 τακτικό μέλος: Σιέκρης Αλέξανδρος του Ανδρέα, εκπρόσωπος των εργαζομένων του Κέντρου, με αναπληρώτρια την Τραϊανοπούλου Βασιλική του Δημητρίου, ομοίως.

 

Η θητεία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου ορίζεται για 3 χρόνια, από 29.12.2019.