Το δημοτικό σχολείο (της Φρειδερίκης)

-Οι κάτοικοι της  Άνω Καλλίνικης Φλώρινας εκφράζουν τον έντονο προβληματισμό τους για το παλιό δημοτικό σχολείο που είναι στα πρόθυρα κατάρρευσης λόγω πυρκαγιάς που σημειώθηκε στην στέγη του πριν μια δεκαετία και πλέον.

-Το συγκεκριμένο σχολείο λόγο παλαιότητας είναι χωρίς σκυρόδεμα και χάλυβα δεν έχει πλάκα στην οροφή δοκάρια και κολόνες στήριξης, το πάτωμα είναι ξύλινο, τα θεμέλια πέτρινα και βεβαία καμία αντισεισμική προδιαγραφή γεγονός που καθιστά σε αμφισβήτηση την αξιοπιστία της υποδομής του κτιρίου και ασύμφορη έως απαγορευτική την ανακατασκευή.

-Το  παραπάνω κτίσματα που κατασκευάστηκε επί Φρειδερίκης και σήμερα είναι υπό κατάρρευση αποτελεί εστία ποικίλων κινδύνων που ολοένα και αυξάνονται, από την άλλη προκύπτουν δυσκολίες που αναπαράγονται  μέσα από τις χρονοβόρες διαδικαστικές διαδικασίες και κυρίως την διχογνωμία απόψεων και θέσεων.

-Σήμερα ο Δήμος Φλώρινας εργάζεται υπεύθυνα και μεθοδικά για την επίλυση του χρόνιου προβλήματος σε συνεργασία πάντα με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς με στόχο την επίλυση ενός παρατεταμένου προβλήματος.

-Αισιοδοξώ ότι σύντομα το αποτέλεσμα θα δικαιώσει τις προσπάθειες της παρούσας Δημοτικής Αρχής και το λέω αυτό διότι ο Δήμος έχει δώσει θετικά σημάδια σε ότι αφορά τους δημόσιους χώρους που άπτονται στην δικαιοδοσία του.-

Σπύρος Α. Ηλιάδης

Δημοσιογράφος

Εκδότης ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

τ. Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος

TV ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ