Το Εργατικό Κέντρο Φλώρινας καταγγέλλει τις συλλήψεις απεργών εργαζομένων στον ΟΤΕ

Το Εργατικό Κέντρο Φλώρινας στηρίζει τις συνεχιζόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις που κήρυξε η Ομοσπονδία εργαζομένων στον και τα αιτήματά τους και καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις συλλήψεις εργαζομένων του ΟΤΕ στη Θεσσαλονίκη. Οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ παρότι στα χρόνια της κρίσης δέχθηκαν μεγάλες περικοπές μισθών και αλλαγές στο εργασιακό τους περιβάλλον στήριξαν τον Όμιλο.

Η διοίκηση του ΟΤΕ όμως αντί για συλλογικές διαπραγματεύσεις, διατάσσει απολύσεις. Αντί για διάλογο με την Ομοσπονδία των εργαζομένων στον όμιλο ΟΤΕ, προκαλεί την προσαγωγή εργαζομένων με ψευδείς καταμηνύσεις. Αντί να σεβαστεί το απόρρητο των τηλεπικοινωνιών, έχει βάλει πλήθος εργολάβων τις τελευταίες ημέρες να αναλάβει έργο στο δίκτυο προκειμένου να σπάσει τον απεργιακό αγώνα που συνεχίζεται σήμερα για 19η ημέρα!

Η διοίκηση δυστυχώς έχει άλλα σχέδια για τον Όμιλο και για τους εργαζόμενους επιλέγοντας τη ρήξη. Δεν δέχεται την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με δόλιο στόχο τη λήξη της Υφιστάμενης Σ.Σ.Ε., ώστε να προχωρήσει σε απολύσεις δυναμιτίζοντας τις εργασιακές σχέσεις.

Οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ δίνουν σήμερα έναν αγώνα επιβίωσης και αξιοπρέπειας. Γι’ αυτό έχουν στο πλευρό τους όλους τους εργαζόμενους και την κοινωνία. Η τρομοκρατία, οι απολύσεις και οι ψευδείς μηνύσεις θα βρουν απέναντί τους ενωμένο το συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας.

Καλούμε τη Διοίκηση του ΟΤΕ, αντί να τρομοκρατεί και να μηνύει τους εργαζόμενούς της, να προχωρήσει άμεσα σε διαπραγματεύσεις, προκειμένου να υπογραφεί Σ.Σ.Ε, που να εξασφαλίζει αξιοπρεπείς συνθήκες δουλειάς και προστασίας της απασχόλησης σε όλο τον Όμιλο.

Το Ε.Κ.Φ. στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις τον αγώνα των εργαζομένων στον Όμιλο του ΟΤΕ και καλεί την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, εξαιτίας της ολόπλευρης στήριξης που δίνει με την πολιτική της, στην εργοδοτική ασυδοσία.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΙΑΚΟΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΪΤΣΗΣ