Το Χρονικό μιας Εκπαιδευτικής Εκδρομής

΄΄ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ΄΄ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ Μ.Ε.

Το Χρονικό μιας Εκπαιδευτικής Εκδρομής

Στο πλαίσιο συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί μεταξύ του φροντιστηρίου μας και του Αμερικάνικου Κολλεγίου προσκληθήκαμε για 2η συνεχόμενη χρονιά να επισκεφτούμε με τα τμήματα του Λυκείου τις εγκαταστάσεις του A.C.T. και να ενημερωθούμε για τα προγράμματα σπουδών που παρέχει.

Ανταποκρινόμενοι άμεσα, οργανώσαμε την εκδρομή, το Σάββατο 10 Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη, όπου αρχικά οι μαθητές ξεναγήθηκαν στο Αρχαιολογικό Μουσείο και, εκτός από τα μόνιμα εκθέματα, είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά δύο παροδικές εκθέσεις, εκείνη των θησαυρών του Κρατικού Μουσείου Βαρσοβίας και εκείνη των 700 περίπου ειδωλίων συγκεντρωμένων από όλο τον χώρο της Μακεδονίας. Εντύπωση μάλιστα προκάλεσε σ’ όλους μας η ψηφιακή αναπαράσταση των ψηφιδωτών της Βεργίνας με κεντρικό πρόσωπο τον Μ. Αλέξανδρο.

Στη συνέχεια της εκδρομής φτάσαμε στον κύριο προορισμό μας, στο ΄΄Ανατόλια΄΄, όπου η υπεύθυνη του Career Office, κα Βούλα Ντούσκου, μας ενημέρωσε διεξοδικά για τις προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές (που από φέτος συμπεριλαμβάνουν και τον τομέα της Ψυχολογίας) , καθώς και για τις επαγγελματικές προοπτικές στην αγορά εργασίας όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού.

Στον χώρο της σύγχρονης βιβλιοθήκης οι μαθητές μας συμμετείχαν βιωματικά στο πολύ ενδιαφέρον σεμινάριο ΄΄Τα Στάδια του Ταξιδιού΄΄ για το οποίο έλαβαν βεβαίωση συμμετοχής. Ο εισηγητής, κος Ανέστης Αναστασίου  – άρτι αφιχθείς από το Βερολίνο – μας μετέφερε τα νέα από τη μεγαλύτερη έκθεση Τουρισμού στον κόσμο (ΙΤΒ, Berlin) και ανέλυσε παραστατικά τη δυναμική των Τουριστικών Σπουδών, ιδιαίτερα σε μια χώρα όπως η Ελλάδα της οποίας ΄΄βαριά βιομηχανία΄΄ είναι ο Τουρισμός.

Ακολούθησε ξενάγηση στις υποδομές του campus: βιβλιοθήκη, αίθουσες μαθημάτων και πειραμάτων, αμφιθέατρο, αθλητικές εγκαταστάσεις, εστίες, χώρους αναψυχής που καθημερινά κατακλύζονται από μαθητές και φοιτητές από όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό. Η εκδρομή μας έφτασε στο τέλος της με τις καλύτερες εντυπώσεις όχι μόνο για τις κτιριακές εγκαταστάσεις και για τα προγράμματα σπουδών αλλά και για την εγκαρδιότητα με την οποία μας υποδέχτηκαν.

Στο σημείο αυτό θα ήταν παράλειψη να μην απευθύνουμε για άλλη μια φορά θερμές ευχαριστίες στον κο Ευριπίδη Κωνσταντινίδη και τους συνεργάτες του για την πραγματοποίηση αυτής της πετυχημένης επίσκεψης· επιπλέον, να συγχαρούμε τους μαθητές μας για την ενθουσιώδη συμμετοχή και την άψογη συμπεριφορά καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής. Τέλος, να ευχαριστήσουμε τους γονείς για την εμπιστοσύνη και την επιβράβευση που εισπράττουμε από πλευράς τους κάθε φορά που διοργανώνουμε εκπαιδευτικές δράσεις τέτοιου περιεχομένου.

Η  Υπεύθυνη Σπουδών – Ιδιοκτήτρια

 του ΄΄Αριστοτελείου΄΄

Αρετή Δήμου