Το ψήφισμα του μαθητικού συλλαλητηρίου

Σήμερα, Τετάρτη 28 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε μαθητικό συλλαλητήριο στον πεζόδρομο της Φλώρινας. Οι μαθητές κρατώντας πανό με συνθήματα και ελληνικές σημαίες τραγούδησαν το “Μακεδονία Ξακουστή”  και έψαλλαν τον εθνικό μας ύμνο. Ακολούθησαν ομιλίες και στο κλείσιμο διαβάστηκε από την Μαρία Χαραλαμπίδου – μέλος του 15μελούς του 2ου ΓΕΛ Φλώρινας το ψήφισμα το οποίο αργότερα επιδόθηκε στον Αντιπεριφερειάρχη Κωνσταντίνο Γέρου.

ΨΗΦΙΣΜΑ

Εμείς οι μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων της Φλώρινας  μαζευτήκαμε σήμερα  για να διαδηλώσουμε ειρηνικά, αλλά και δυναμικά και να φωνάξουμε για  να ακουστεί παντού πως η Μακεδονία είναι μόνο μία και είναι Ελληνική. Με πλήρες αίσθημα ευθύνης ως Έλληνες και κυρίως ως Μακεδόνες ,με απόλυτο σεβασμό στην ιστορία, στον πολιτισμό και στους αγώνες των προγόνων μας δηλώνουμε ότι αυτό που έγινε στις Πρέσπες ήταν έγκλημα κατά της πατρίδας, κατά των Ελλήνων και δεν πρέπει αυτή η συμφωνία να περάσει από την ελληνική βουλή. Είμαστε η νέα γενιά αυτού του τόπου και νιώθουμε μέσα μας οργή και αγανάκτηση για τα τόσα ψέματα, για τα τόσα εγκλήματα σε βάρος της ιστορικής αλήθειας. Ο λαός και οι μαθητές ακυρώνουν αυτή την συμφωνία που είναι εις βάρος της πατρίδας, εις βάρος των Ελλήνων Μακεδόνων. Η Μακεδονία ως όνομα, ως ιθαγένεια, ως γλώσσα και ως ιστορία είναι αδιαπραγμάτευτη.

Εδώ από την εσχατιά της πατρίδας μας , από εδώ που αρχίζει η Ελλάδα , από τα βόρεια  σύνορα μας , εμείς οι μαθητές  της Φλώρινας καλούμε τον αξιότιμο κ.  Πρωθυπουργό της χώρας κ. Αλέξη Τσίπρα να μην φέρει προς ψήφιση στην Ελληνική Βουλή αυτήν τη συμφωνία ακυρώνοντας έτσι τα όποια φιλόδοξα και αλυτρωτικά σχέδια των γειτόνων μας και αυτών που τους υποστηρίζουν. Επίσης σε περίπτωση που τελικά έρθει η συμφωνία προς κύρωση στην Ελληνική Βουλή καλούμε τους Έλληνες βουλευτές όλων των κομμάτων να την καταψηφίσουν. Τέλος καλούμε τον εξοχότατο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο να αναλογιστεί την βαρύτητα της θέσης του και την ιστορική ευθύνη που έχει και να συμβάλει θετικά και αποφασιστικά στη ματαίωση της συμφωνίας των Πρεσπών.

Το παρών ψήφισμα εγκρίνεται ΟΜΟΦΩΝΑ από την σημερινή συγκέντρωση και αρμόδια αντιπροσωπεία των μαθητών θα το επιδώσει στον Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας κ. Στέφανο Μπίρο για να το διαβιβάσει στον  Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο , στον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα και στον Πρόεδρο της Βουλής κ. Βούτση Νικόλαο.

ΖΗΤΩ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!

Δείτε ολόκληρο το συλλαλητήριο στον παρακάτω ηλεκτρονικό σύνδεσμο:

https://www.florinapress.gr/koinwnia/%CE%BC%CE%B5%CE%B3%CE%B1%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CF%8E%CE%B4%CE%B7%CF%82-%CE%BC%CE%B1%CE%B8%CE%B7%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%B6%CE%AE/