Τρία ακόμη μετάλλια για την οινοποιϊα Βεγορίτις

ΤΡΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΝΟΠΟΙΪΑ ΒΕΓΟΡΙΤΙΣ

Ανάμεσα σε 7000 Οίνους από όλο τον κόσμο που συμμετείχαν στον 22ο Διαγωνισμό του Βερολίνου (BERLIN WINE TROPHY) και ανάμεσα σε 840 περίπου Οίνους,  στον 19Ο Διεθνή Διαγωνισμό της Θεσσαλονίκης, η Οινοποιία Βεγορίτις απέσπασε και πρόσθεσε 1 ακόμη Χρυσό και 2  Χάλκινα μετάλλια στη Συλλογή της.

Οι οίνοι που ξεχώρισαν είναι το εξαιρετικό Sauvignon Blanc 2017, το  ντελικάτο Gewurztraminer 2018 και το Ξινόμαυρο ΠΟΠ Αμυνταίου 2015. Τα Δύο τελευταία είναι νέα Προϊόντα που θα κυκλοφορήσουν την άνοιξη  στην αγορά.

Ο Κύριος Μπόσκος Χρήστος, ιδιοκτήτης, ευχαρίστησε την Οινολόγο Άρτεμη Τουλάκη, για την άψογη συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια, όλη την ομάδα Παραγωγής του οινοποιείου, καθώς και  τον αμπελουργό  Μπόσκο Χαράλαμπο, για την εξαιρετική του δουλειά στους αμπελώνες    και  δήλωσε:

«Το Sauvignon Βlanc 2017 συνεχίζει να διακρίνεται και στους Ευρωπαϊκούς Διαγωνισμούς κατακτώντας ένα ακόμη Χρυσό μετάλλιο. Πριν ένα χρόνο βραβεύτηκε πάλι με χρυσό μετάλλιο  στον  Διαγωνισμό της Θεσσαλονίκης. Όσο αφορά στον 19ο διεθνή Διαγωνισμό της Θεσσαλονίκης , θεωρώ πως είναι  πάρα πολύ σπουδαίο να συμμετέχουν Δύο κρασιά μας στο Διαγωνισμό και να καταφέρνουν και τα δύο να αποσπούν από ένα μετάλλιο. Σπουδαιότερο βέβαια είναι πως καταφέραμε  να αναδείξουμε  μια ποικιλία όπως το Gewurztraminer, σε μια ξεχωριστή Οινοποίηση που γίνεται για Δεύτερη Χρονιά με τα ίδια χαρακτηριστικά , αποδεικνύοντας πως η περιοχή είναι ιδανικό αμπελοτόπι για πολλές ποικιλίες , με κυρίαρχη ποικιλία  το εξαιρετικό  Ξινόμαυρο Αμυνταίου. Και αυτό  το πιστοποιούν  τα βραβεία μας αλλά και τα βραβεία  των συναδέλφων της περιοχής».

Τέλος, υποσχέθηκε πως τον Μάρτιο, που είναι ο μήνας παρουσίασης των κρασιών της νέας εσοδείας της Οινοποιίας Βεγορίτις , θα ενθουσιάσουν και θα ξεχωρίσουν ακόμα περισσότερες ετικέτες και ποικιλίες .