Τραυματίστηκε ο Δήμαρχος Αμυνταίου

Επεισόδια έγιναν έξω από την πύλη του στρατοπέδου Αμυνταίου, όταν απέναντι στην ισχυρή αστυνομική δύναμη ο Δήμαρχος Αμυνταίου κ. Μάκης Ιωσηφίδης, ο Βουλευτής Φλώρινας κ. Ευστάθιος Κωνσταντινίδης, φορείς και πολίτες του Αμυνταίου, προσπάθησαν να αποτρέψουν τη μετακίνηση μονάδων από το στρατόπεδο Αμυνταίου.

Οι φορείς και οι πολίτες του Αμυνταίου διαμαρτύρονται καθώς από τη μία πλευρά ο Δήμος Αμυνταίου έχει πραγματοποιήσει σημαντικές επενδύσεις σε συμφωνία με τις προηγούμενες διοικήσεις του ΓΕΣ που είχαν δεσμευτεί για παραμονή και ενίσχυση του στρατοπέδου, ενώ από την την άλλη είναι σαφές ότι η μετακίνηση μονάδων και η κατάργηση του στρατοπέδου είναι αποτέλεσμα πολιτικών πιέσεων για ενδυνάμωση άλλων στρατοπέδων κυρίως του Νομού Κοζάνης.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκε ο Δήμαρχος Αμυνταίου κ. Μάκης Ιωσηφίδης, που νοσηλεύεται στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας.

Παρά τον τραυματισμό του Δημάρχου, στο χώρο έξω από την πύλη του στρατοπέδου παρέμεινε ο Βουλευτής Φλώρινας κ. Κωνσταντινίδης, μέλη του Περιφερειακού και του Δημοτικού Συμβουλίου, εκπρόσωποι φορέων και πολίτες, με αποτέλεσμα να αποτραπεί η κίνηση των μηχανημάτων μεταφοράς αρμάτων.