Υποβολή πρότασης χρηματοδότησης του ΤΕΕ/ΤΔΜ στο επιχειρησιακό πρόγραμμα: «Υπηρεσίες και εφαρμογές ηλεκτρονικής διακυβέρνησης»

Υποβολή πρότασης χρηματοδότησης του ΤΕΕ/ΤΔΜ στο επιχειρησιακό πρόγραμμα: «Υπηρεσίες και εφαρμογές ηλεκτρονικής διακυβέρνησης» με τίτλο «Δημιουργία βάσης δεδομένων αδειών δόμησης και ανάπτυξη διαδικτυακού πληροφοριακού συστήματος στη Δυτική Μακεδονία».

Το ΤΕΕ/ΤΔΜ ανταποκρινόμενο πλήρως στο ρόλο του, ως τεχνικός σύμβουλος της πολιτείας και προκειμένου να βοηθήσει τόσο τους Δήμους της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας να εκσυγχρονιστούν, αλλά και τα μέλη του και τους πολίτες, να έχουν άμεση, εύκολη και γρήγορη πρόσβαση στα αρχεία των Υ.ΔΟΜ., αποφάσισε, μετά από ομόφωνη απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής του Τμήματος, να υποβάλει πρόταση χρηματοδότησης στο επιχειρησιακό πρόγραμμα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας με τίτλο «Υπηρεσίες και εφαρμογές ηλεκτρονικής διακυβέρνησης» και τίτλο πράξης «Δημιουργία βάσης δεδομένων αδειών δόμησης και ανάπτυξη διαδικτυακού πληροφοριακού συστήματος στη Δυτική Μακεδονία».

Στόχος του παραγόμενου έργου είναι η ψηφιοποίηση του αρχείου των οικοδομικών αδειών των Υ.ΔΟΜ. Εορδαίας, Βοΐου, Γρεβενών, Καστοριάς και Φλώρινας και η δημιουργία διαδικτυακής πλατφόρμας για την ευκολότερη αναζήτηση αυτών και τη λήψη αντιγράφων.

Τα προσδοκώμενα οφέλη του έργου θα είναι άμεσα για τις Υ.ΔΟΜ., καθώς με την ψηφιοποίηση του αρχείου θα επιτευχθεί η πλήρης διαφύλαξή του αλλά και η δυνατότητα διάθεσής του σε ψηφιακή μορφή στους ενδιαφερόμενους πολίτες και επαγγελματίες. Επιπρόσθετα, η απεικόνιση των αδειών στο χάρτη θα καταστήσει δυνατή τη διαχείριση των οικοδομικών αδειών, μέσα από ένα ενιαίο ψηφιακό σύστημα και την παροχή των ζητούμενων στοιχείων, εξοικονομώντας πολύτιμο χρόνο, τόσο για τους αρμόδιους υπαλλήλους, όσο και για τους ενδιαφερόμενους πολίτες και επαγγελματίες.

Ο Πρόεδρος και η Διοίκηση του ΤΕΕ ευχαριστούν θερμά τους Δημάρχους, τα μέλη των Δημοτικών Συμβουλίων των Δήμων Εορδαίας, Βοΐου, Γρεβενών, Καστοριάς και Φλώρινας, καθώς και τα στελέχη των αντίστοιχων Υ.ΔΟΜ. για την άμεση ανταπόκρισή τους και τις ομόφωνες αποφάσεις τους για συνεργασία.