Φθηνότερο ρεύμα και φθηνότερη θέρμανση ζητούν πολίτες της Φλώρινας

Σε μια πρώτη συνάντησή τους, τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου,  πολίτες της Φλώρινας συγκεντρώθηκαν και συζήτησαν για δύο ζητήματα που δυσκολεύουν την καθημερινότητά μας σε συνδυασμό και με τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, το ρεύμα και την θέρμανση.

“Παρότι παράγουμε το ρεύμα στην περιοχή μας και τροφοδοτούμε όλη την Ελλάδα εδώ και 70 χρόνια, δεν έχουμε ανταποδοτικά από την Πολιτεία. Ζητάμε να μειωθεί το ρεύμα κατά 50% και να δοθεί επιδότηση στα καύσιμα” ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Τραϊανός Σουμπάσης.

Ο κ. Στέφανος Τζαραλής κατέθεσε δύο προτάσεις: να μειωθεί το ρεύμα στο ήμισυ και να ενεργοποιηθούν όλοι οι τοπικοί φορείς για να ξεκινήσουν δυναμικές κινητοποιήσεις.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του επιχειρηματία κ. Παύλου Καραστεργίου, ο οποίος καλείται να πληρώσει στη ΔΕΗ το ποσό των 5.667 ευρώ και εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια του για την αντιμετώπιση που έχουν οι επιχειρηματίες από την Πολιτεία.

Η ομάδα των πολιτών προσανατολίζεται και σε νέα συνάντηση τις επόμενες μέρες και καλεί όλους τους πολίτες να συμμετέχουν ενεργά. Καλούν παράλληλα και τους φορείς να σταθούν δίπλα τους και από κοινού να διεκδικήσουν.