Φλώρινα: Φωτιές και Οίνος – διήμερο οινογευστικών και γαστρονομικών εκδηλώσεων

Φλώρινα: Φωτιές και Οίνος – διήμερο οινογευστικών και γαστρονομικών εκδηλώσεων

Η Ακαδημία Οίνου Αριστοτέλης έχει την τιμή να σας προσκαλέσει σε ένα μοναδικό διήμερο οινογευστικών και γαστρονομικών εκδηλώσεων, το Σάββατο 22.12.2018  & την Κυριακή 23.12.2018.

Γιορτάζουμε το παραδοσιακό έθιμο του ανάμματος των φωτιών, παρέα με δεκάδες συναρπαστικά κρασιά του τόπου μας!

Κοντά μας για πρώτη φορά 12 οινοποιεία του Νομού Φλώρινας, 8 βραβευμένοι σεφ  και 2 αποσταγματοποιοί.

Σας περιμένουμε στην  ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ Φλωρινιωτών Ζωγράφων του  Φ.Σ.Φ. «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»

Σάββατο 22.12.2018 από τις 5μ.μ. έως 9μ.μ.

Κυριακή 23.12.2018 από τις 12μ. έως 9μ.μ.

Τιμή εισόδου 3€ (δώρο ποτήρι γευσιγνωσίας)

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ τα οινοποιεία:

Α.Σ.Ε.Π. ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ, ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ, IN VINO, KTHMA KAΡANIKA, ΒΕΓΟΡΙΤΙΣ, ΚΤΗΜΑ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ, ΟΙΝΑΜΠΕΛΟΣ ΚΟΛΥΝΔΡΟΥ, Π. ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ & ΣΙΑ Ε.Ε., ΠΑΝΤΟΥ ΣΟΦΙΑ, ΚΤΗΜΑ ΠΕΤΡΙΔΗΣ, ΡΑΚΟΜΕΛΟ Δ. ΧΡΟΝΗΣ, ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΑ ΣΟΝΙΑΔΗΣ

ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΝ  οι σεφ:

Νίκος Κοντοσώρος, Κώστας Μάγγος, Γιώργος Τσελίδης, Σπύρος Σπυρούδης, Πέτρος και Άγγελος Ναουμίδης, η ομάδα του RIVO wine bar, η ομάδα της ΜΠΕΛΛΗΣ ΑΕΒΕ μαζί & o Γιάννης Σουμπάσης, διπλ. WSPC Lev3.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σαββάτο, 22 Δεκεμβρίου 2018

5μ.μ. – 6μ.μ.Ο Κώστας Μάγγος και το εστιατόριο Τέρψη μαγειρεύουν ιδιαίτερα φλωρινιώτικο χοιρινό.

6μ.μ. – 7μ.μ. Ο σεφ Νίκος Κοντοσώρος παρουσιάζει λαχταριστή κρεατόπιτα με τραχανά.

7μ.μ. – 8μ.μ. Ο διπλωματούχος WSPC Lev3, Γιάννης Σουμπάσης & το wine bar Αέροινο παρασκευάζουν ζεστό Glühwein.

8μ.μ. – 9μ.μ. Ο σεφ Γιώργος Τσελίδης  & το εστιατόριο Γεντέκι, παρουσιάζει κεφτεδάκια από φασόλια Πρεσπών σε μια δημιουργική leftover συνταγή.

 

Κυριακή, 23 Δεκεμβρίου 2018

4μ.μ. – 5μ.μ. Ο Δημήτρης Χρόνης παρουσιάζει ξεχωριστό ρακόμελο από Ξυνόμαυρο.

5μ.μ. – 6μ.μ. Η ομάδα ΜΠΕΛΛΗΣ ΑΕΒΕ παρουσιάζει μοναδικά αλλαντικά & κρεατικά της Φλώρινας.

6μ.μ. – 7μ.μ. Ο σεφ Σπύρος Σπυρούδης και το εστιατόριο Κουκούτσι μαγειρεύουν λαχταριστό τραχανώτο με τζουμπιρίγγες.

7μ.μ. – 8μ.μ. Η σεφ του Rivo wine Bar παρουσιάζει εξαιρετική, ζεστή νηστίσιμη κολοκυθόσουπα.

8μ.μ. – 9μ.μ. Οι σεφ Πέτρος και Άγγελος Ναουμίδης ετοιμάζουν γαστρονομικές εκπλήξεις πιπεριάς.

Οργάνωση: Ακαδημία Οίνου Αριστοτέλη

 

http://www.fsfa.gr/awa

 

video: https://youtu.be/b1WAntWChN4