Χωρίς εκπροσώπους του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου η χθεσινή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Κεντρική Πλατεία Φλώρινας

Χαιρετίζουμε τους εργαζόμενους που πήραν μέρος στην σημερινή απεργία και στην συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Κεντρική Πλατεία Φλώρινας.  Μια απεργία που ήταν η κορύφωση των δράσεων του τελευταίου μήνα απέναντι στο αντεργατικό νομοσχέδιο που η κυβέρνηση ονόμασε “αναπτυξιακό”.  Δώσαμε την απεργιακή μάχη για να υπερασπιστούμε τη ζωή μας, τους όρους δουλειάς και αμοιβής,  το δικαίωμα της απεργίας, το δικαίωμα να αποφασίζουμε εμείς οι εργάτες πως θα γίνονται οι αγώνες μας , πως θα παίρνουμε αποφάσεις για απεργίες , να αποφασίζουμε εμείς με ποιον τρόπο θα αγωνιζόμαστε.

Για άλλη μία φορά το Εργατικό Κέντρο Φλώρινας, ενώ στα χαρτιά κήρυξε απεργία στην ουσία ήταν ένας μηχανισμός απεργοσπασίας και υπονόμευσης του αγώνα. Δεν έγινε καμία ενημέρωση των εργαζομένων, δεν υπήρξε κανένας εκπρόσωπος του ΔΣ του εργατικού κέντρου στους χώρους δουλειάς, δεν οργάνωσε καν απεργιακή συγκέντρωση, έστω αυτή που συνηθίζει για τα μάτια του κόσμου. Το εργατικό κέντρο Φλώρινας αντί να εκπροσωπεί τα συμφέροντα των χιλιάδων εργαζόμενων του νομού, δυστυχώς υπηρετεί άλλους σκοπούς. Έχει γίνει το πιο πιστό σκυλί της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ , της ομάδας που οι εργαζόμενοι ονόμασαν “συνδικαλιστική μαφία” και που έχει σκοπό την υπονόμευση των αγώνων και την συκοφάντηση του συνδικαλιστικού κινήματος.

Προσπερνάμε τις συμβιβασμένες ηγεσίες και συνεχίζουμε, καλούμε τους εργαζόμενους να συνεχίσουν τους αγώνες τους στο πλάι μας, για να διεκδικήσουμε μαζί συλλογικές συμβάσεις και συνδικαλιστικές ελευθερίες.

 

Δεν καταθέτουμε τα όπλα του αγώνα!

Με τους αγώνες μας θα επιβάλουμε το δίκιο μας!

 

Σωματείο Εμπορουπαλλήλων Φλώρινας