Ψήφισμα για την εκδημία της Ερυθροσταυρίτισσας Ελένης Λαβασίδου

Το Περιφερειακό Συμβούλιο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Φλώρινας, μετά την ενημέρωσή του για την εκδημία της Εθελόντριας Νοσηλευτικής ΕΕΣ, Ελένης Χατζηαντώνη – Λαβασίδου, με έκτακτη συνεδρίασή του στις 16/6/2019, απεφάσισε τα εξής:

1ον) Να παραστούν στην νεκρώσιμη ακολουθία τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου, καθώς και η Νοσηλεύτρια – Εκπαιδεύτρια και Εθελόντριες Νοσηλευτικής του Περιφερειακού Τμήματος.

2ον) Να εκφωνηθεί σύντομος επικήδειος λόγος από την Νοσηλεύτρια Εκπαιδεύτρια του Τμήματος Ειρήνη Γρατσία.

3ον) Να διατεθεί χρηματικό ποσό προς ανακούφιση αναγκών αναξιοπαθούσης οικογενείας, εις μνήμην της Εθελόντριας Νοσηλευτικής ΕΕΣ Ελένης Χατζηαντώνη – Λαβασίδου, αντί στεφάνου.

4ον) Να επιδοθεί στους οικείους της το παρόν ψήφισμα.

5ον) Να επιδοθεί στους οικείους της γραπτή έκφραση των θερμών συλλυπητηρίων για την απώλεια της πεφιλημένης μητρός και αδελφής αυτών Ελένης.

 

Η πρόεδρος                                                          Η Γραμματέας

 

Άννα Μπαφίτη                                                 Αγνή Σιδηροπούλου

 

Επικήδειος λόγος για την εκδημία της Ερυθροσταυρίτισσας Ελένης Λαβασίδου 

Η Ελένη Χατζηαντώνη – Λαβασίδου παρακολούθησε την εκπαίδευση Εθελοντών Νοσηλευτικής στο Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Φλώρινας κατά το έτος 1996 και έλαβε επαξίως το πτυχίο Εθελοντού Νοσηλευτικής, ενώ λίγα χρόνια αργότερα προήχθη στους τιμητικούς βαθμούς της Προϊσταμένης Εθελόντριας Β΄ και Α΄ βαθμού.

Ακόμη όμως και πριν να καταταγεί στο Σώμα Εθελοντών του ΕΕΣ υπηρέτησε ποικιλοτρόπως το έργο του, στο πλευρό του μακαριστού συζύγου της Γεωργίου Λαβασίδη, ο οποίος διετέλεσε επί μακρόν Γραμματέας του Τμήματος Ερυθρού Σταυρού Φλωρίνης. Και οι δύο μαζί, με απόλυτη σεμνότητα και χωρίς κομπασμούς και επιδείξεις, έκαναν πράξη τον αληθινό Εθελοντισμό με πλήρη αμεσότητα και προθυμία, μεριμνώντας για τις ποικίλλες ανάγκες του Τμήματος.

Η Ελένη Λαβασίδου διετέλεσε επί σειράν ετών και μέλος της Εφορίας Εθελοντών του Τμήματος ΕΕΣ Φλωρίνης. Από τη θέση αυτή διακόνησε με ευρηματικότητα και ευστροφία το κοινωνικό πρόσωπο του Ερυθρού Σταυρού στη Φλώρινα, αξιοποιώντας με τον σταθερό και πρόσχαρο χαρακτήρα της, τις πολλές της γνωριμίες και δημόσιες σχέσεις. Έπαιξε κομβικό ρόλο στη διοργάνωση εκδηλώσεων και παρείχε ολόψυχα κάθε οικονομική, υλική και πρακτική υποστήριξη που χρειαζόταν το Τμήμα σε πολλές δράσεις του. Θεωρούσε το Τμήμα του Ερυθρού Σταυρού Φλώρινας ως προέκταση της οικογενείας της και χάρισε σ’ αυτό τις φροντίδες μιας καλής νοικοκυράς, μιας τρυφερής μητέρας αλλά και μιας γενναιόδωρης αρχόντισσας.

Ολόκληρη η οικογένεια του Ερυθρού Σταυρού πενθεί σήμερα την απώλειά της. Χάνει μια πραγματική Εθελόντρια με πλούσια τα χαρίσματα της διακριτικότητας, του αλτρουισμού, της υπακοής και της εργατικότητας.

Ευχόμαστε από τα βάθη των καρδιών μας, το Πανάγαθον και Παντοδύναμον και Ζωοποιόν και Πανάγιον Πνεύμα το οποίον σήμερα εορτάζομεν, να υποδεχθεί στους ουρανούς την φιλτάτη μας Ερυθροσταυρίτισσα Ελένη και να της χαρίσει την πολυπόθητη και παντοτινή ζωή μετά του αγαπημένου της συζύγου Γεωργίου. Στα δε τέκνα, τα τέκνα τέκνων, τα αδέλφια και λοιπούς συγγενείς αυτής να δώσει ταχεία και σταθερά παραμυθία.

Κλείνοντας επιθυμώ να υποβάλλω εγκάρδια συλλυπητήρια της Προέδρου του Τμήματος μας κ. Άννας Μπαφίτη, η οποία για λόγους ανεξαρτήτους της θελήσεώς της δεν κατάφερε να παραστεί αυτοπροσώπως στον αποχαιρετισμό της αγαπημένης μας Ελένης.

Ας είναι η μνήμη αυτής  α ι ω ν ί α!