ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΩΤΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΞ «Η ΕΛΠΙΣ» ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΔΟΚΗΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΜΠΕΣΣΑ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΩΤΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΞ «Η ΕΛΠΙΣ»

ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΔΟΚΗΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΜΠΕΣΣΑ

 

Με την αναγγελία του αδόκητου θανάτου του Δημητρίου (Τάκη) Μπέσσα, Ομότιμου Καθηγητού του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, δραστήριου μέλους του Συνδέσμου Μοναστηριωτών και Πέριξ εν Φλωρίνη «Η ΕΛΠΙΣ», το Δ.Σ. του Συνδέσμου συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση σήμερα Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017, εξέφρασε τη βαθιά του οδύνη για την απώλεια του αλησμόνητου καθηγητού, και αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:

  1. Να εκφράσουν τα μέλη του τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στους οικείους του.
  2. Να εκδώσει το παρόν ψήφισμα και να το επιδώσει στην οικογένεια του εκλιπόντος.
  3. Να παραστούν εκπρόσωποί του στην επικήδειο τελετή.
  4. Να αναρτηθεί το παρόν ψήφισμα στον τοπικό Τύπο.

Ο Τάκης Μπέσσας υπήρξε ενεργός πολίτης της πόλης μας και εξέχον μέλος της Φλωρινιώτικης κοινωνίας. Το ανήσυχο καλλιτεχνικό πνεύμα του ήταν πηγή δημιουργίας. Ανεκτίμητη είναι η συνεισφορά του στην ίδρυση του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην πόλη μας καθώς υπήρξε ο πρωτεργάτης αλλά και ο στυλοβάτης του στην συνέχεια. Γόνος Μοναστηριώτικης οικογένειας, διαπνεόμενος από τα βαθιά συναισθήματα ελπίδας των Μοναστηριωτών, συμμετείχε σε όλες τις εκδηλώσεις του Συνδέσμου μας και λάμπρυνε την εκδήλωση της Κυριακής της Ορθοδοξίας του 1994 ως ομιλητής με θέμα «ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ – ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ».

Η συνεισφορά του στα κοινωνικά και πολιτιστικά δρώμενα είναι παρακαταθήκη για όλους μας, και ιδιαίτερα για την νέα γενιά.

Θα τον θυμόμαστε πάντα με αγάπη και σεβασμό.

 

Για το Δ.Σ. του Συνδέσμου

Ο Πρόεδρος                                                    Ο Γενικός Γραμματέας

 

 

 

Σωτήρης Θ. Βόσδου                                                       Μιχάλης Ε. Χάτζιος