Tελετή απονομής των πτυχίων στις νέες Εθελόντριες

Η ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΠΤΥΧΙΩΝ  ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ Ε.Ε.Σ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Πραγματοποιήθηκε από το Περιφερειακό Τμήμα του Ε.Ε.Σ. Φλωρίνης, σήμερα 4 Οκτωβρίου 2014, ημέρα Σάββατο στις 7 μ.μ. η τελετή απονομής των πτυχίων στις νέες Εθελόντριες. Η τελετή έγινε στην αίθουσα θεάτρου του Φ.Σ.Φ. «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ».

Τον Σεβασμιώτατο εκπροσώπησε ο γενικός αρχιερατικός επίτροπος πρωτοπρεσβύτερος π. Δημοσθένης.

Τίμησαν με την παρουσία τους τις νέες Εθελόντριες: Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Φλωρίνης κ. Αθανάσιος Γερμανίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλωρίνης κ. Στέφανος Μπίρος, ο δήμαρχος κ. Ιωάννης Βοσκόπουλος, ο αντιδήμαρχος κ. Αριστείδου Αριστείδης, ο λοχαγός κ. Λάζαρος Στάϊος ως εκπρόσωπος του διοικητού 1ου Σ.Π., ο επιπυραγός κ. Ιωάννης Μιαούλης, ο πρόεδρος του συλλόγου Μοναστηριωτών κ. Θεόδωρος Βόσδου, ο πρόεδρος του Φ.Σ.Φ. «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» κ. Κωνσταντίνος Ραπτόπουλος, εκ μέρους του Λυκείου Ελληνίδων η κ. Πούλκου Φανή,  και του οδηγισμού η κ. Ελευθερία Καϊμάρα. Παρούσες ήταν πολλές ένστολες Εθελόντριες παρελθόντων τάξεων, και συγγενείς των Νέων Εθελοντών.

Η έναρξη έγινε με τον ύμνο “Τῇ Ὑπερμάχῳ…” και ακολούθως ο πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος κ. Δημήτριος Ρίζος προσφώνησε με σύντομη αναφορά στον Εθελοντισμό, την ίδρυση του Ε.Σ. από τον Ντυνάν, την ίδρυση του τμήματος στην πόλη μας, το αθόρυβα συνεχιζόμενο εθελοντικό έργο και υπογράμμισε την ανάγκη  εκπαίδευσης νέων Εθελοντών, αλλά και την συνεχή επιμόρφωση αυτών. Ευχαρίστησε την τοπική κοινωνία για την εκτίμηση του έργου των Εθελοντών και την εμπράγματη συμπαράσταση και ενίσχυση.

Μετά από σύντομη παρέμβαση της διδάσκουσας κ. Ειρήνης Γρατσία έγινε η απονομή των πτυχίων Εθελοντού Νοσηλευτικής από τους επισήμους στις νέες Εθελόντριες. Το νέο για το τμήμα μας είναι ότι στην τάξη του 2014 φοίτησαν και δύο άνδρες. Η δυνατότητα να γίνονται Εθελοντές και άνδρες ισχύει από το 2011.

Η ιερότερη στιγμή ήταν η εκφώνηση της Υποσχέσεως του Εθελοντού, ένα είδος όρκου και δημοσίας υποσχέσεως, με την οποία γίνεται και η επίσημη πλέον είσοδος στο σώμα των Εθελοντών. Στο πτυχίο αναγράφεται και τούτο: “… Καταχωρήθηκε στο Μητρώο των Εθελοντών Νοσηλευτικής με αύξοντα αριθμό … και έλαβε το πτυχίο αυτό, με το δικαίωμα να φέρει τη στολή και τα διάσημα της Εθελόντριας Νοσηλευτικής, εφ’ όσον βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία”.

Μία από τις νέες Εθελόντριες, και για λογαριασμό όλων, αναφέρθηκε στις νέες τους εμπειρίες από την εκπαίδευση και τον έργο που από σήμερα αναλαμβάνουν.

Η όλη τελετή έκλεισε με τον Εθνικό μας Ύμνο.

Οι νέοι μας Εθελοντές είναι: 1. Γεωργοπούλου Ὀλγα, 2. Γιαγκουλίδου Θεοδώρα, 3. Γιαγκουλίδου Φιλοθέη-Μελπομένη, 4. Γκουγιου Θεοφανή, 5. Γρηγορίου-Τσεκουνάρη Φανή, 6. Διαμαντή Χρυσούλα, 7. Ευκαρπίδου Κυριακή, 8. Ιλιέσκα Παυλίνα, 9. Καζάκου Βιργινία, 10. Καμάκα Ευφροσύνη, 11. Καραγιώργου Μαρία, 12. Καραμαρίδης Σάββας, 13, Κασκαμανίδου Ευδοκία, 14. Κηπουρού Βασιλική, 15. Κιαφζέζι Ειρήνη-Ερίσα, 16. Κοζαλάν Θεοδώρα, 17. Κοσμίδου Κωνσταντίνα, 18. Κώννα Ζωή, 19.Λάφα Ελένη, 20. Λουχανίδου Ζωή, 21. Μαγνήσαλη Ελένη, 22. Μαστροκώστα Αικατερίνη, 23, Μαυροματίδου Παρθένα, 24. Μεσιακάρη Αικατερίνη-Ευαγγελία, 25. Μίαρη Ελένη-Μαρία, 26. Μουρατίδου Κατερίνα-Αντιγόνη, 27. Μπαρά Ευαγγελία –Ζωή, 28. Νέστορα Ιουλία, 29. Παπά Βασιλική, 30. Παπάρα Αναστασία, 31. Παππά Άρτεμις, 32. Παπαευθυμίου Κατερίνα, 33. Πετανίδου Φανή, 34. Πετροπούλου Μαρία, 35. Πολίτη Σταυρούλα, 36. Σαμαρά Ασπασία, 37. Σιάνου Σοφία, 38. Σιδηροπούλου Δέσποινα, 39. Ταλλίδου Μαρία, 40. Τάντση Αλεξία, 41. Τζάνη Βασιλική, 42. Τόσκα Εσμεράλδα, 43. Τούρλα Ελένη, 44. Τραϊανοπούλου Χριστίνα, 45. Τριανταφύλλου Μαρία, 46. Τσίλιου Αθανασία, 47. Τσώτσου Βικτωρία, 48. Τσώτσου Γεώργιος και 49. Φιλιπποπούλου Ολυμπία.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος         Ο Γεν. Γραμματέας

Δημήτριος Ρίζος     Δημήτριος Παπαδόπουλος

Χαιρετισμός του αντιπεριφερειάρχη στην τελετή απονομής πτυχίων από τον Ερυθρό Σταυρό.

 

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 4 Οκτωβρίου από το Περιφερειακό Τμήμα του Ε.Ε.Σ. Φλωρίνης, η τελετή απονομής των πτυχίων στις νέες εθελόντριες, στην αίθουσα θεάτρου του Φ.Σ.Φ. «Αριστοτέλης».
Τον Σεβασμιώτατο εκπροσώπησε ο γενικός αρχιερατικός επίτροπος πρωτοπρεσβύτερος π. Δημοσθένης.
Τίμησαν με την παρουσία τους τις νέες Εθελόντριες: Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Φλωρίνης κ. Αθανάσιος Γερμανίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλωρίνης κ. Στέφανος Μπίρος, ο δήμαρχος κ. Ιωάννης Βοσκόπουλος, ο αντιδήμαρχος κ. Αριστείδου Αριστείδης, ο λοχαγός κ. Λάζαρος Στάϊος ως εκπρόσωπος του διοικητού 1ου Σ.Π., ο επιπυραγός κ. Ιωάννης Μιαούλης, ο πρόεδρος του συλλόγου Μοναστηριωτών κ. Θεόδωρος Βόσδου, ο πρόεδρος του Φ.Σ.Φ. «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» κ. Κωνσταντίνος Ραπτόπουλος, εκ μέρους του Λυκείου Ελληνίδων η κ. Πούλκου Φανή, και του οδηγισμού η κ. Ελευθερία Καϊμάρα. Παρούσες ήταν πολλές ένστολες Εθελόντριες παρελθόντων τάξεων, και συγγενείς των Νέων Εθελοντών.

Στον χαιρετισμό του, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Στέφανος Μπίρος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του προέδρου του περιφερειακού παραρτήματος κ. Δημήτρη Ρίζου για εύρεση χώρου που θα στεγάσει τα γραφεία του Ερυθρού Σταυρού και τον κάλεσε να τον επισκεφτεί για να βρουν από κοινού την καταλληλότερη λύση.

Συγκεκριμένα, ο κ. αντιπεριφερειάρχης είπε τα εξής:

«Αιδεσιμότατε, κύριε δήμαρχε, σεβαστές αρχές, κύριε πρόεδρε του Αριστοτέλη, κύριε πρόεδρε του περιφερειακού παραρτήματος, κυρίες και κύριοι, με ιδιαίτερη χαρά παρευρίσκομαι στη σημερινή εκδήλωση του εθελοντισμού. Είμαστε εμείς που πρέπει να πούμε ένα ευχαριστώ στον πρόεδρο αλλά και σε όλους τους συντελεστές-εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού, οι οποίοι πραγματικά προσφέρουν απρόσκοπτα στους συμπολίτες μας, τόσο κατά τη σημερινή εποχή αλλά και παλιότερα, στα δύσκολα χρόνια της κατοχής. Αυτή η κοινωνική προσφορά έχει ιδιαίτερα μεγάλη αξία. Στην εποχή μας, και λόγω των συγκυριών που υπάρχουν στη χώρα μας, τέτοιες πρωτοβουλίες είναι άξιες αναφοράς και νομίζω ότι ευλαβικά όλοι μας πρέπει να τους πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ. Σε αυτά που είπε ο πρόεδρος, απαντώ ότι ως περιφερειακή αρχή δεσμευόμαστε πως θα είμαστε δίπλα τους και θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις και με όποιον τρόπο θελήσουν για να μπορέσουμε μαζί να σχεδιάσουμε και να δρομολογήσουμε αυτές τις προτεραιότητες που έχουν ανάγκη οι συμπολίτες μας. Αλλά επειδή αναφέρθηκε και στο θέμα της στέγης, που είναι ιδιαίτερα σημαντική για μένα, και θα πρέπει να υπάρχει ένας χώρος ο οποίος θα φιλοξενεί επίσημα τον Ερυθρό Σταυρό, θέλω, κ. πρόεδρε, να έρθετε στην περιφερειακή ενότητα Φλώρινας και να δούμε από κοινού εάν υπάρχει ένας χώρος για να σας τον διαθέσουμε να τον έχετε. Θα χαρούμε πάρα πολύ να είσαστε δίπλα μας, γιατί αυτό θα σηματοδοτεί την παρουσία του εθελοντισμού στην Π.Ε. Φλώρινας. Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους, και ιδιαίτερα τους νέους που βρίσκονται εδώ σήμερα. Ξέρω ότι γίνεται δουλειά εδώ και πάρα πολλά χρόνια και αξίζουν συγχαρητήρια στον κ. Ρίζο και σε όλους τους υπόλοιπους που συμμετέχουν σε αυτήν την πρωτοβουλία. Θεωρώ ότι η Φλώρινα, όχι μόνο είναι μπροστάρης στον εθελοντισμό, αλλά είναι μπροστά και σε πολλά ζητήματα που αφορούν στην κοινωνία και στο πώς πρέπει ο ένας να βοηθάει τον άλλον. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό κατά την εποχή που διανύουμε.  Ελπίζω ότι και το επόμενο διάστημα θα συνεχίσει στους ίδιους ρυθμούς και με τον ίδιο ζήλο και ότι η συμμετοχή των νέων και το έργο αυτό το οποίο επιτελείται σήμερα θα έχει ακόμα μεγαλύτερη ένταση στην Π.Ε. Φλώρινας. Σας ευχαριστώ πολύ.».

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ

Στην τελετή απονομής πτυχίων σε εθελόντριες νοσηλευτικής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Φλώρινας παραβρέθηκε το Σάββατο 04 Οκτωβρίου 2014 ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος.

Κατά το χαιρετισμό του ο κ. Δήμαρχος είπε:

«Ο Εθελοντισμός είναι μια κοινωνική δραστηριότητα πολυσυζητημένη στις μέρες μας, που κατακτά ολοένα και μεγαλύτερη θέση στην κοινωνία. Είναι, θα λέγαμε, ένα κίνημα με πολυσχιδή δραστηριότητα.

Η ανθρωπότητα μπορεί να περνάει από πολλά πολιτικά και κοινωνικά στάδια, από πολλά πολιτικά κινήματα και κοσμοθεωρίες, πάντα όμως ξαναγυρίζει  στην πεμπτουσία της ανθρώπινης δράσης, στην πανανθρώπινη αξία, τον εθελοντισμό.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός   με την εθελοντική διαχρονική αλληλέγγυα προσφορά του,  αφοσιωμένος στην ανακούφιση των συνανθρώπων μας, που αποτελεί τη βάση  της ύπαρξής του,   κάνει  το όραμα πραγματικότητα για μια κοινωνία πιο ανθρώπινη και με λιγότερα προβλήματα.

Δεν ξεχωρίζει  εθνική προέλευση, θρησκεία, φύλο, κοινωνική και οικονομική κατάσταση. Προσπαθεί να αμβλύνει τις κοινωνικές αντιθέσεις και να αντιμετωπίσει τα προβλήματα από τα απλά και καθημερινά μέχρι τις μεγάλες κρίσεις.

Με  το έργο σας  παρακάμπτετε το ατομικό συμφέρον και την προσωπική προβολή, προκειμένου να πετύχετε το συλλογικό όφελος.

Στην εποχή μας που τη χαρακτηρίζει το θέαμα και η απόκτηση υλικών αγαθών, όπου η τεχνολογία αποξενώνει τους ανθρώπους ακόμα και μέσα στην ίδια την οικογένεια, που βαθαίνουν οι ανισότητες ανάμεσα στις κοινωνίες αλλά και μεταξύ των πολιτών, ανάμεσα στους έχοντες και κατέχοντες και σ’ αυτούς που επιβιώνουν,  ο εθελοντισμός δίνει μια νέα διάσταση και ανοίγει νέους δρόμους. Είναι η εναλλακτική πρόταση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που πλήττουν τους συνανθρώπους μας.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός είναι η γνήσια και μακρόχρονη έκφραση της κοινωνικής αλληλεγγύης, γι’ αυτό και δεν είναι τυχαία η αγάπη, η εκτίμηση και ο σεβασμός της κοινωνίας μας στο έργο του.

Οι Εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, όλοι εσείς που βρίσκεστε σήμερα εδώ, αλλά και αυτοί που για τους δικούς τους λόγους λείπουν, δείχνετε το στόχο στον καθένα μας ότι ο εθελοντισμός είναι στάση ζωής, δίνετε το παράδειγμα ότι μπορούμε με συλλογική ευθύνη να βοηθήσουμε την πολιτεία εκεί όπου αυτή δεν μπορεί, φωνάζετε στον καθένα μας ότι η έκφραση της κοινωνίας μπορεί να είναι η έμπρακτη προσφορά, δίνετε την ελπίδα ότι μπορούμε να ανακουφίσουμε τους συνανθρώπους μας από τα δεινά της καθημερινότητας.

Και εδώ δεν μπορώ να μην αναφερθώ στον εκλεκτό συμπολίτη μας και πρόεδρο του τμήματος του ερυθρού σταυρού στη Φλώρινα τον θεολόγο Δημήτριο Ρίζο, που συντονίζει όλο αυτό το έργο και μέσα από την επιστημονική, την επαγγελματική και κοινωνική του δράση κάνει πράξη το «αγαπάτε αλλήλους».

Ως Δήμαρχος  και ως άνθρωπος, με πεποίθηση και με συνείδηση ότι η δράση σας είναι αποστολή και λειτούργημα, προσφέροντας καθημερινά ένα κομμάτι από τον εαυτό σας στον συνάνθρωπό μας, στον άνθρωπο της διπλανής μας πόρτας, στον ανήμπορο και τον πάσχοντα, σας οφείλω ένα ειλικρινές «ευχαριστώ».

Μια προσφορά χωρίς τυμπανοκρουσίες και δημόσια «ευχαριστώ», χωρίς προβολή και θεατρινισμούς, αλλά με πίστη και αφοσίωση στο καθήκον της αλληλεγγύης με προσωπικές θυσίες και ανιδιοτέλεια.

Σας αξίζει κάθε τιμή και αναγνώριση του έργου σας.

Σας ευχαριστώ».