Αναπτυξιακό Συνέδριο Επιμελητηρίου

τέλη Σεπτεμβρίου το αναπτυξιακό συνέδριο του επιμελητηρίου

Θετικές οι εντυπώσεις από τη συνεργασία του ΕΒΕ Φλώρινας με τον Δήμο Demir  Kapiyia της FYROM

Προς την ολοκλήρωση του βαδίζει το πρόγραμμα cenet, διασυνοριακής συνεργασίας μεταξύ του ΕΒΕ Φλώρινας και του Δήμου Demir  Kapiyia της FYROM που ξεκίνησε πριν λίγο καιρό. Οι εντυπώσεις από το πρόγραμμα και τη συνεργασία είναι πολύ καλές σύμφωνα με τις δηλώσεις του προέδρου του ΕΒΕ Φλώρινας και του Δημάρχου Traitce Dimitrief, στην κοινή συνέντευξη τύπου που δόθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος την Παρασκευή 21.6.13.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕ Σάββας Σαπαλίδης τόνισε ότι ,  «οι συνεργασίες με γειτονικές περιοχές αποτελεί μονόδρομο για την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων. Πιστεύουμε ότι οι συνοριακές σχέσεις μεταξύ γειτονικών πρέπει να είναι πρωταρχικό μέλημα της κυβέρνησης, τόσο της Ελλάδας όσο και των Σκοπίων για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε την κρίση».

Το πρόγραμμα αφορά και στοχεύει στη «δικτύωση των επιχειρήσεων με την ανταλλαγή τεχνογνωσίας, εμπειριών αλλά και προώθηση τοπικών προϊόντων».

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σάββας Σαπαλίδης, πρόεδρος ΕΒΕ Φλώρινας

Το δεύτερο σεμινάριο γίνεται στη Φλώρινας, στο πλαίσιο της συνεργασίας του προγράμματος cenet.   Είναι ένα έργο πολύ σημαντικό τόσο για την περιοχή της Φλώρινας όσο και για το  Demir  Kapiyia.

Το έργο αφορά την δικτύωση των επιχειρήσεων με την ανταλλαγή τεχνογνωσίας, εμπειριών αλλά και προώθηση τοπικών προϊόντων. Σ’ ότι αφορά το τουριστικό προϊόν θα αναδείξουμε τα οινοποιεία μας, με το μοναδικό προστατευόμενης ονομασίας κρασί μας, το συσκευαστήριο φασολιών, τα εξαίρετα μνημεία που έχει η περιοχή μας, το αρχαιολογικό μουσείο. Μας δίνεται μια ευκαιρία να τα αναδείξουμε στους γείτονες μας, προβάλλοντας παράλληλα και τον τόπο μας. είμαστε ευχαριστημένοι από τη συνεργασία μας με τον δήμο Demir  Kapiyia.

Τα αποτελέσματα είναι πάρα πολύ θετικά.

Τέλη Σεπτεμβρίου του 2013 θα γίνει το μεγάλο αναπτυξιακό συνέδριο του επιμελητηρίου μας. Είμαστε κοντά σε συνεργασίες με το ελληνογαλλικό επιμελητήριο στο κατσικίσιο γάλα.

Για μας οι συνεργασίες με γειτονικές περιοχές αποτελεί μονόδρομο για την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων. Πιστεύουμε ότι οι συνοριακές σχέσεις μεταξύ γειτονικών πρέπει να είναι πρωταρχικό μέλημα της κυβέρνησης, τόσο της Ελλάδας όσο και των Σκοπίων για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε την κρίση.

Η κρίση ξεπερνιέται με συνέργειες και συνεργασίες. Εμείς θα εντατικοποιήσουμε αυτές τις δράσεις για το καλό των μελών μας και των συμπολιτών μας.

Traitce Dimitrief, Δήμαρχος Δήμου Demir  Kapiyia

Είχαμε μια πολύ καλή συνεργασία με το επιμελητήριο Φλώρινας μέσα από το πρόγραμμα το οποίο φτάνει στο τέλος του.

Μετά το τέλος του προγράμματος ελπίζω πολλοί επιχειρηματίες από δω να βρουν επενδυτικό ενδιαφέρον στην περιοχή του δήμου μας, όπως και το αντίστροφο.

Το βασικό ήταν να γίνει το πρώτο βήμα κι ελπίζω ότι θα συνεχιστεί αυτή η συνεργασία μας.

Ευχαριστώ το επιμελητήριο της Φλώρινας για την μέχρι τώρα πολύ καλή συνεργασία μας.