Κάτω του αναμενομένου η συμμετοχή στη συγκέντρωση για το επίδομα θέρμανσης

ΚΑΤΩ ΤΟΥ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟΥ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

Κατά πολύ μικρότερη του Μαρτίου η συμμετοχή του κόσμου  στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 30 Οκτωβρίου για το επίδομα θέρμανσης στην κεντρική πλατεία της Φλώρινας.

Η συγκέντρωση προγραμματίστηκε από τη συντονιστική επιτροπή αγώνα στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που ξεκίνησαν το ΕΒΕ   και το Εργατικό Κέντρο Φλώρινας.

Καταλήψεις έγιναν στην ΠΕ Φλώρινας, στο Δήμο Φλώρινας, στον κόμβο της Βεύης, την εφορία, τον ΟΑΕΔ, το ΙΚΑ, το ΤΕΒΕ, το τελωνείο, το ΚΤΕΟ και το Πανεπιστήμιο.

Για άλλη μια φορά τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής δεν απέφυγαν τα λάθη, τις παραλείψεις και γιατί όχι τις σκοπιμότητες. Δώσανε την εντύπωση ότι όλα γίνονται για να προβληθούν κάποια άτομα που θέλουν να παίξουν κάποιο ρόλο στα πολιτικά πράγματα της πόλης μας.

Κι αυτό το λέμε γιατί ακούμε ως ομιλητές τα ίδια και τα ίδια πρόσωπα με την ίδια πολιτική κουλτούρα και κατεύθυνση. Δεν προστέθηκε τίποτα καινούργιο. Κι αυτό κουράζει τον κόσμο. Βαρέθηκε ν’ ακούει απ’ τους ίδιους ανθρώπους μεγάλα λόγια χωρίς αποτέλεσμα.

Υπόσχονται ενότητα πέρα και πάνω από τις όποιες διαφορετικές προσεγγίσεις στο ζήτημα και την ίδια ώρα λειτουργούν προκλητικά με αποκλεισμούς. Αυτό που είδαμε όλοι στη συγκέντρωση της τρίτης «έβγαζε μάτι». Κοντά στους ομιλητές, δίπλα στο μικρόφωνο, σε απόσταση ενός μέτρου βρίσκονταν οι εκπρόσωπο των Δήμων Φλώρινας και Πρεσπών, ο Αντιδήμαρχος κ. Μπέλτσος και ο Δήμαρχος κ. Τσέπας. Κι οι αθεόφοβοι δεν τους κάλεσαν να χαιρετίσουν!!!. Τα ίδια παράπονα αποκλεισμού του έκανε και ο Δήμαρχος Αμυνταίου στο ράδιο Λέχοβο στον συνάδελφο Πέτρο Βούζα. Να σημειώσουμε δε ότι οι Δήμαρχοι συμμετέχουν στην συντονιστική επιτροπή αγώνα και μάλιστα έβαλαν κι από ένα λεωφορείο για να κατέβουν όσοι θέλουν στην Αθήνα για την παράσταση έξω από τη Βουλή.

Κάλεσαν όμως να χαιρετήσει ακόμα και εκπρόσωπο συλλόγου γονέων και κηδεμόνων. Φαίνεται ότι είχε σπουδαία πράγματα να πει. Δεν κλήθηκαν όμως να χαιρετήσουν οι Δήμαρχοι.

Αυτό που μπορεί κανείς να συμπεράνει είναι ότι υπήρξε προσυνεννόηση μ’ αυτούς που ήταν υπεύθυνοι για την παράσταση του εκπροσώπου του συλλόγου. Κι εδώ η ευθύνη των διοργανωτών της συγκέντρωσης είναι τεράστια.  Για όσους «παροικούν την Ιερουσαλήμ», ξέρουν πολύ καλά ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν να καπελωθεί η συγκέντρωση από τις πολιτικές του, κι αυτό μπορούσε να γίνει μόνο με την προβολή των στελεχών του. Κι έτσι έγινε. Δεν είναι καθόλου τυχαία η εμφάνιση του εν λόγω στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ με γάντια και σκούφο. Είχαν προετοιμαστεί για την παράσταση. Γιατί ξέρανε ότι θα τους δίνανε  βήμα οι διοργανωτές. Η όσμωση των εκπροσώπων του ΕΒΕ και του Εργατικού Κέντρου με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι μια πραγματικότητα. Δίνουνε «γην και ύδωρ», επενδύοντας για το αύριο.

Υπόσχονται αγώνες και συγκρούσεις και από την άλλη κάνουν «βελούδινες» συμβολικές καταλήψεις με δύο άτομα, κι αποφεύγουν συστηματικά να αντιμετωπίσουν το κράτος στο πεδίο του αγώνα. Κι αντί να το χτυπήσουν εκεί που πονάει κατεβαίνουν στην Αθήνα, για να φωτογραφηθούν και να δηλώσουν στα κανάλια.

Γι’ αυτό ο κόσμος απογοητευμένος από την «επαναστατική γυμναστική» τους απορρίπτει και ξανακλείνεται στον καναπέ, απομονώνεται,  ισχυροποιώντας έτσι το σύστημα που τους καταπιέζει.

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΕΚΦ – ΚΑΡΑΚΟΛΗ ΜΙΧΑΛΗ

Συμπατριώτισσες  Συμπατριώτες

Σήμερα είμαστε όλοι εδώ ενωμένοι, αποφασισμένοι, διεκδικητικοί.

Όλοι  μαζί απαιτούμε και ενώνουμε τις φωνές μας για να ακουστούμε σε όλη τη χώρα, να στείλουμε μήνυμα στην κυβέρνηση ότι οι ακρίτες του νομού Φλώρινας ζητούμε ισότιμη μεταχείριση με τους υπόλοιπους Έλληνες.

Είμαστε σήμερα εδώ για να αντικρούσουμε όλοι μαζί την εγκληματική αδιαφορία της πολιτείας και των φορέων διαχείρισης η οποία μας έχει φέρει σε απόγνωση.

Είμαστε σήμερα εδώ για να διαδηλώσουμε ενάντια  στην άνιση μεταχείριση του νομού μας.

Αντιστεκόμαστε, αντιδρούμε στις άδικες αντεργατικές και αναποτελεσματικές πολιτικές, που βυθίζουν την τοπική μας οικονομία.

Είναι αναγκαίο να αντιπαλέψουμε αποτελεσματικά και να συνταχθούμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, στον κοινό αγώνα, για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος μας.

Είμαστε σήμερα εδώ να αγωνιστούμε, να δώσουμε την ευκαιρία στη νεολαία και στα παιδιά μας, να μπορούν να επιβιώσουν αξιοπρεπώς σε αυτό τον τόπο.  Δεν αντέχουμε άλλο.

Γνωρίζεται πολύ καλά όλοι ότι πετρέλαιο θέρμανσης είναι δυσβάστακτο οικονομικό βάρος για όλους μας.

Δεν μπορούμε να επιβιώσουμε σε αυτές τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, που κάθε χρόνο λόγο της κλιματικής αλλαγής γίνονται δυσκολότερες.

Το πετρέλαιο θέρμανσης είναι ένα προϊόν αναγκαίο για κάθε οικογένεια, κάθε κάτοικο της περιοχής, είναι ζωτικής σημασίας  γιατί το χρησιμοποιούμε για εννέα περίπου μήνες το χρόνο. Είναι απαράδεκτη η αδιαφορία της πολιτείας που δε μερίμνησε η περιοχή μας,  να έχει φθηνό πετρέλαιο θέρμανσης. Η μέση οικογένεια ξοδεύει για πετρέλαιο 4 – 5.000,00€ το χρόνο για να έχει ελάχιστη θέρμανση. Με κατώτατο μισθό τα 580,00€ μπορεί ο κάτοικος του νομού να εξασφαλίσει τη θέρμανση του; Φυσικά όχι.

Είναι αδιανόητο ο κάτοικος του νομού Φλώρινας να πληρώνει 3πλάσιους φόρους από τους υπόλοιπους έλληνες που ζουν σε άλλες περιοχές της χώρας εξαιτίας του πετρελαίου θέρμανσης.  Πρέπει να εξασφαλίσουμε τη μείωση της τιμής για όλους τους κατοίκους του νομού μας.

Η οικονομική κρίση έχει πλήξει βαθύτατα όλους τους έλληνες, αλλά εμάς δυο φορές περισσότερο. Η ανεργία εδώ και πολύ καιρό είναι πάνω από 35% και συνεχώς αυξάνετε. Οι νέοι μας αδυνατούν να βρουν κενές θέσεις εργασίας, γιατί δεν υπάρχουν προϋποθέσεις, δεν συντελείτε κανένα έργο και δεν φτάνει μόνο αυτό αφαιρούνται και οι υπηρεσίες που χρόνια λειτουργούσαν στο τόπο μας. Στρατός – ΤΕΙ – Πανεπιστήμια – Τράπεζα Ελλάδος – ΙΚΑ Αμυνταίου – Εφορία Αμυνταίου – Υποβαθμίζουν το νοσοκομείο και συνεχίζουν.

 

Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αναγκάσουμε τους νέους μας να μεταναστεύσουν, όπως έκαναν οι παππούδες και οι πατεράδες μας. Έχουμε υποχρέωση εμείς και η πολιτείας να βρούμε τον τρόπο να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις να υπάρχει ανάπτυξη και εργασία για όλους.

Ο απομακρυσμένος νομός μας, καταδικάζετε από την εκάστοτε κυβερνητική πολιτική στην απομόνωση.

Η κυβέρνηση και τα κόμματα μας θεωρούν δεδομένους και αδύναμους. Ξεχνούν τις ανάγκες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Μας θυμούνται στις εκλογές και μόνο.

Μετά από τη μεγαλειώδη σημερινή συγκέντρωση αποδεικνύουμε ότι ούτε δεδομένοι ούτε αδύναμοι είμαστε.

Η αγανάκτηση μας έχει ξεχειλίσει.

Ο αγώνας αυτός είναι δικός μας και μέσου αυτού θα επιτευχθεί ο στόχος μας.

Δεν χαρίζουμε τον τόπο μας σε κανέναν.

 

Όλοι μαζί μπορούμε!!!