Μια απάντηση για ποιό λόγο απέχουμε οι Λογιστές στις 2 και 3 Ιουλίου 2020

Πέμπτη 2 και Παρασκευή 3 Ιουλίου οι λογιστές θα απέχουμε των εργασιών μας, το ίδιο και οι λογιστές της Φλώρινας -εργασίες που έχουν να κάνουν με κάθε είδους ηλεκτρονική υποβολή και αυτό μετά από απόφαση της Ομοσπονδίας μας της ΠΟΦΕΕ, την οποία και αναμέναμε και στηρίζουμε, γιατί τα πράγματα έχουν φτάσει στο απροχώρητο.

Ένα το κρατούμενο λοιπόν.

Γιατί απέχουμε όμως και αφήνουμε τις εργασίες μας πίσω; Καλό θα ήταν να δοθούν μερικές διευκρινήσεις να πούμε τα πράγματα λίγο πιο απλά. Δεν απέχουμε λοιπόν λόγω ιδιοτροπίας ή συντεχνιακής νοοτροπίας, δυστυχώς το επάγγελμα μας παρότι εντελώς αναγκαίο στη σημερινή πραγματικότητα, γνωρίζει ταυτόχρονα και μια απαξίωση, με ηθελημένη υποβάθμιση του ρόλου μας από όσους ηγούνται στα αρμόδια υπουργεία.

Λειτουργήσαμε ολόκληρο τον δημόσιο τομέα για ένα δύσκολο τρίμηνο εν καιρώ Κορονωιού, τη στιγμή που οι δημόσιες υπηρεσίες προστάτευαν τους υπαλλήλους τους βγάζοντας τους σε αναστολές από τις εργασίες τους!

Όλα λοιπόν στην πλάτη του λογιστή, πήγαινε στον λογιστή, η μόνιμη επωδός!

Οι λογιστές υποβάλαμε ερώτημα στον ΕΟΔΥ πως θα προστατευθούμε από τον Κορωνοϊό και τι μέτρα να λάβουμε με τα χιλιάδες έγραφα που παραλαμβάνουμε κάθε μήνα στα γραφεία μας, πώς δεν θα πεθάνουμε ρε αδερφέ;

Απάντηση ακόμα δεν έχουμε λάβει!!!!!!!

 Και ούτε θα λάβουμε, γιατί δεν τους ενδιαφέρουμε, είμαστε αναλώσιμοι!

Μας φόρτωσαν με ατελείωτες ΠΝΠ και εκατοντάδες ερμηνευτικές αυτών, με χιλιάδες σελίδες, άνοιξαν φόρμες υποβολών για τα πάντα, για τον κάθε “πικραμένο”, που τυγχάνει και ψηφοφόρος σε βάθος χρόνου, και δεν έδωσαν μια διευκρίνηση πως λειτουργεί το “ρημάδι” που έστησαν, έπρεπε να ρίχνουμε τα χαρτιά για να πάρουμε τη σωστή απόφαση για το πώς το θέλουν οι άσχετοι που το παίζουν σχετικοί στα υπουργεία.

Αυτά όλα δεν είχαν να κάνουν όμως μόνο με εμάς τους λογιστές, είχε να κάνει πρωτίστως με το ότι αν κάναμε κάποιο λάθος ο πελάτης μας, εσείς όλοι δηλαδή δεν θα λαμβάνατε τις όποιες παροχές μοιράστηκαν με σκοπό την επιβίωση των πληττόμενων πολιτών εν καιρώ covid 19. Δηλαδή ουσιαστικά το όποιο λάθος μας από κακή ερμηνεία του ασαφή νόμου, που το κακό κράτος δεν φρόντισε να υπάρχει αυτή η διευκρίνηση, θα αποτυπωνόταν σε αποκλεισμό πολιτών από παροχές που αφορούσαν την επιβίωση τους!

Σήμερα τα συναρμόδια υπουργεία, ενώ είχαν τον χρόνο από τον Απρίλιο ακόμα, να νομοθετήσουν σωστά, συνεχίζουν να μας εμπαίζουν δίνοντας κακές διευκρινήσεις για το Δώρο Πάσχα στις 25 Ιουνίου με εγκυκλίους εκτρώματα και ζητώντας να πληρωθούν από τις επιχειρήσεις ακόμα και οι υποχρεώσεις που ανέλαβε το δημόσιο και ζητώντας μας να κάνουμε 3 υποβολές για το ίδιο πράγμα το επόμενο διάστημα με ασφυκτικές και πάλι ημερομηνίες και υποχρεώσεις.

Σεβασμός για τον λογιστή ΜΗΔΕΝ,

Σεβασμός για τον πολίτη -επιχειρηματία ΜΗΔΕΝ

 Θα ήθελα επίσης να σας ενημερώσω ότι όσοι ασκούμε το επάγγελμα του Λογιστή- Φοροτεχνικού δεν πρέπει να νοσούμε, δεν πρέπει να μένουν έγκυες οι συναδέλφισσες και αυτό γιατί είμαστε το μόνο επάγγελμα που δεν προβλέπει το πλαίσιο λειτουργίας του την αρρώστια, ούτε καν την γρίπη.

Όσοι από τους νέους συναδέλφους εισέρχονται σ’ αυτό θα πρέπει να το γνωρίζουν!

 Οι δε πελάτες μας είναι ξεκρέμαστοι αν ο λογιστής τους πάθει έμφραγμα, ή καρκίνο και χρειαστεί να νοσηλευθεί ο άνθρωπος για να δώσει την μάχη της ζωής του, ενώ τα συναρμόδια υπουργεία, κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν και συνεχίζουν να μην αναγνωρίζουν ασθένεια σε επαγγελματία λογιστή, ακόμα και τώρα με τον Κορωνοϊό σε εμάς δεν αναγνωρίζουν δικαίωμα να ασθενήσουμε όπως όλοι οι υπόλοιποι πολίτες!

Αλήθεια αν ασθενήσει ο λογιστής σου από covid 19 και κλείσει το γραφείο του, όσο μεγάλο ή μικρό γραφείο και αν είναι, για ένα τρίμηνο αγαπητέ φίλε και φίλη, εσένα που έχεις ένα σωρό υποχρεώσεις ποιός θα μπορέσει να τις υλοποιήσει στην ώρα τους και να μην ξεχάσεις το όνομα σου από τα πρόστιμα;

ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΓΙΑΤΙ Η ΑΠΟΧΗ ΛΟΙΠΟΝ ;

Και για εμένα, για την επιβίωση μου, για να έχω αύριο ως επαγγελματίας και ως επιστήμονας, αλλά και για εσένα ως Πολίτη, Φορολογούμενο, που θέλω να σε προστατέψω από κινδύνους που θέτουν οι κακές δομές που έχει θεσπίσει το εχθρικό και πάλι κράτος προς τον πολίτη και την επιχειρηματικότητα!

Να γνωρίζετε λοιπόν ότι η αποχή δεν είναι συντεχνιακό καπρίτσιο, αλλά αποτελεί μονόδρομο μέσα από τον οποίο προσπαθούμε να κερδίσουμε έναν ελάχιστο σεβασμό από τα συναρμόδια υπουργεία για εμάς ως Λογιστές- Φοροτεχνικούς, να υπερασπιστούμε δε την επιστημονική και επαγγελματική μας υπόσταση, που βάλλεται από τις ατελείωτες παλινωδίες τους και τέλος να υποστηρίξουμε τα συμφέροντα των επιχειρηματιών και των πολιτών που αν μη τι άλλο μας εμπιστεύονται τόσα χρόνια!

  Φλώρινα, 01/07/2020

 Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Λογιστών

Ελευθέρων Επαγγελματιών Π.Ε. Φλώρινας

 

Κωνσταντίνος  Ι. Λιθοξοΐδης