Ξεκίνησε ο σχεδιασμός του 4ου ΕΣΠΑ

Σύσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του σχεδιασμού ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας και καινοτομίας στο πλαίσιο της στρατηγικής έξυπνης εξειδίκευσης από την ομάδα εργασίας της διαχειριστικής αρχής της ΠΔΜ.

Η ενημέρωση έγινε από την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το ΕΒΕ Φλώρινας στο επιμελητήριο την Δευτέρα 17.2.14 και κλήθηκαν να συμμετάσχουν με τις σκέψεις και τις προτάσεις του η επιχειρηματική κοινότητα, φορείς, ερευνητικά κέντρα, πνευματικά ιδρύματα.

Σκοπός της συνάντησης είναι η ενημέρωση για την πορεία του σχεδιασμού και η καταγραφή των απόψεων από τους ενδιαφερόμενους, για την αποτελεσματικότερη κατάρτιση του Σχεδίου Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στην προγραμματική περίοδο 2014-2020.

Είναι μια διαδικασία με την οποία οι περιφέρειες εντοπίζουν τα πλεονεκτήματα τους, που βασίζονται στις τοπικές δυνατότητες και καθορίζουν τις ενέργειες που θα τους επιτρέψουν να γίνουν πιο ανταγωνιστικές. Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα ενισχύει κυρίως τις επιχειρήσεις που εντάσσονται σ’ αυτή τη λογική.

 

Για την συνάντηση δήλωσαν:

 

ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ, θεματικός περιφερειάρχης ανάπτυξης

Σήμερα βρισκόμαστε στο ΕΒΕ της Φλώρινας, για να μιλήσουμε για την επιχειρηματικότητα, για την καινοτομία στο πλαίσιο της στρατηγικής έξυπνης εξειδίκευσης της περιφέρειας δυτικής Μακεδονίας για τη νέα προγραμματική περίοδο η οποία ξεκινάει το 2014-2020.

Σκοπός της συνάντησης είναι γενικότερα η ενημέρωση για την πορεία του σχεδιασμού, για την καταγραφή των απόψεων και των προτάσεων των επιχειρηματιών, των ακαδημαϊκών, των ερευνητικών ιδρυμάτων των φορέων για την αποτελεσματικότερη κατάρτιση του προγράμματος έξυπνης εξειδίκευσης της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Σήμερα κλήθηκε και παρευρίσκεται μία ομάδα εργασίας η οποία` αποτελείται από την ειδική ομάδα της διαχειριστικής αρχής της περιφέρειας δυτικής Μακεδονίας.  Θα γίνει μια ενημέρωση προς τους φορείς και περιμένουμε απ την πλευρά των ενδιαφερομένων είτε είναι ιδιώτες, είτε είναι φορείς, είτε είναι επιμελητήριο, πνευματικά ιδρύματα, να καταθέσουν τις σκέψεις και τις προτάσεις σε σχέση με τον νέο προγραμματισμό τον οποίο ξεκινάμε, το νέο ΕΣΠΑ όπως το ξέρουμε 2014-2020.

 

 ΗΛΙΑΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Φλώρινας

Είμαι χαρούμενος που πολύ έγκαιρα η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ωες όφειλε να κάνει, προγραμματίζει κάποιες εκδηλώσεις στις 4 περιφερειακές ενότητες της ΠΔΜ, με σκοπό να ενημερώσει όσο γίνεται καλύτερα και να αφουγκραστεί τις ανησυχίες και τα ενδιαφέροντα του επιχειρηματικού κόσμου και των φορέων πάνω στην 4η προγραμματική περίοδο 2014-2020, έτσι ώστε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Σήμερα είναι η σειρά της Φλώρινας, είναι όλη η ομάδα εργασίας εδώ και πιστεύω πως θα γίνει μια γόνιμη κι εποικοδομητική συζήτηση. Αυτό που ελπίζουμε είναι η συμμετοχή του κόσμου να είναι τέτοια ώστε πραγματικά να πούμε ότι πετύχαμε στο 100%.

ΣΑΠΑΛΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ, πρόεδρος ΕΒΕ Φλώρινας

Το επιμελητήριο Φλώρινας με την περιφέρεια δυτικής Μακεδονίας, διοργανώνει σύσκεψη εργασίας για τον σχεδιασμό ανάπτυξης επιχειρηματικότητας και καινοτομίας στο πλαίσιο της στρατηγικής έξυπνης εξειδίκευσης της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, στη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020.

Έχουμε πει πολλές φορές ως επιμελητήριο ότι κάθε περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, ο κάθε νομός έχει τα δικά του συγκριτικά πλεονεκτήματα.

Σήμερα, δίνω συγχαρητήρια στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και τους δύο Αντιπεριφερειάρχες μας, οι οποίοι κάνανε πράξη αυτά που πάντα λέγαμε. Κι έτσι σήμερα δίνουν την ευκαιρία στους Φλωρινιώτες επιχειρηματίες, στους Φλωρινιώτες φορείς να καταθέσουν τις απόψεις τους και τις θέσεις τους για τα νέα δεδομένα, τα οποία θα τύχει η χώρα και ο τόπος μας.

Καλέσαμε σήμερα όλους τους επιχειρηματίες της περιοχής μας οι οποίοι θα καταθέσουν τις καινοτόμες προτάσεις τους για ένα επιτυχές επενδυτικό περιβάλλον, που θα βγάλει τον τόπο μας από την απομόνωση και την ανεργία.