Οικονομική στήριξη των επιχειρήσεων της Π.Ε. Φλώρινας

Σε μια δύσκολη συγκυρία για την επιχειρηματικότητα και τον τόπο μας κύριοι Υπουργοί καλούνται άλλοι μια φορά οι επιχειρήσεις μας να ανταπεξέλθουν οικονομικά μέσα σε αυτό το δύσκολο περιβάλλον.

Τα προηγούμενα χρόνια στην ΠΕ Φλώρινας χάσαμε το 35% των επιχειρήσεων μας. Η πανδημία άφησε και αυτή σημαντικά προβλήματα στις επιχειρήσεις μας συρρικνώνοντας σε μεγάλο βαθμό τον τζίρο των καταστημάτων. Σε αυτό το πλαίσιο έχουμε να αντιμετωπίσουμε τον τελευταίο σεισμό που έπληξε την ΠΕ Φλώρινας αφήνοντας πολύ έντονα τα σημάδια, τόσο στα ακίνητα (οικίες, καταστήματα) αρκετά  εκ των οποίων έπαθαν ζημίες, όσο και σε ευπαθή προϊόντα  των επιχειρήσεων μας (υαλικά, μηχανήματα κ.α.). Οι τζίροι των επιχειρήσεων είναι μηδενικοί ιδιαίτερα δε το αμέσως επόμενο διάστημα με τις έντονες μετασεισμικές δραστηριότητες μειώνοντας αισθητά την καταναλωτική δυναμική των συμπολιτών μας.

Το Επιμελητήριο Φλώρινας αφουγκράζοντας την αγωνία, την ανησυχία, τον προβληματισμό για την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων, συνεδρίασε έκτακτα η Διοικητική του Επιτροπή την Τρίτη στις 11/01/22 και αποφάσισε ομόφωνα την στήριξη των επιχειρήσεων ζητώντας τα παρακάτω :

  1. την άμεση παρέμβαση της κυβέρνησης για την οικονομική στήριξη όλων των επιχειρήσεων της ΠΕ Φλώρινας προκειμένου να ανταπεξέλθουν στα πάγια έξοδα τους (δίκτυα κοινής ωφελείας, θέρμανση, ενοίκια και εργαζόμενους).
  2. την αναστολή για ένα χρόνο όλων των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων των επιχειρήσεων της ΠΕ Φλώρινας μέχρι να συνέλθουν οικονομικά.
  3. την άμεση αποζημίωση των υλικών (εμπορευμάτων) που καταστράφηκαν κατά την διάρκεια του σεισμού.

 

 Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φλώρινας
Σαπαλίδης Σάββας