Οικονομικός απολογισμός ΑΜΥΝΤΑΙΑ

Οικονομικός απολογισμός των πολιτιστικών εκδηλώσεων ΑΜΥΝΤΑΙΑ 2012

 

Μία εβδομάδα μετά την ολοκλήρωση των πολιτιστικών εκδηλώσεων ΑΜΥΝΤΑΙΑ 2012, που χαρακτηρίζονται ιδιαίτερα πετυχημένες τόσο από την άποψη της συμμετοχής των πολιτών όσο και από την ψυχαγωγία που προσέφεραν, δίνεται ο οικονομικός απολογισμός των εκδηλώσεων.

Ο απολογισμός γίνεται στο πλαίσιο της διαφανούς διαχείρισης των οικονομικών του Δήμου Αμυνταίου, αλλά και της υποχρέωσης που έχει η διοίκηση να ενημερώνει τους πολίτες ειδικά για θέματα που έχουν απασχολήσει την κοινή γνώμη.

Αναλυτικά, ο οικονομικός απολογισμός των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

 

ΕΙΔΟΣ ΔΑΠΑΝΗΣ

ΚΟΣΤΟΣ ΜΕ ΦΠΑ

Ηχητική κάλυψη διαφόρων εκδηλώσεων

3.298,85

Ενοικίαση τραπεζοκαθισμάτων, εξέδρες, κέτερινγκ κλπ

6.079,61

Υλικό προβολής εκδηλώσεων

1.199,25

Έξοδα διαφημιστικής προβολής

1.404,46

Τέσσερις (4) παιδικές παραστάσεις

3.690,00

Ποντιακή βραδιά στο Αμύνταιο

2.000,00

Λαϊκορεμπέτικη βραδιά με τη Μαριώ

3.000,00

Έντεχνη βραδιά με την Εύη Σιαμαντά

1.845,00

Ορχήστρες χάλκινων για την τελετή έναρξης Παγκόσμιου Πρωταθλήματος και τη Γιορτή Τρύγου

1.000,00

Φεστιβάλ Βεγορίτιδας – Συναυλία του Αντώνη Ρέμου

8.610,00

ΣΥΝΟΛΟ

32.127,17

 

Αντίστοιχο ποσό είχε δαπανηθεί και για τις περσινές εκδηλώσεις, ενώ φαίνεται ξεκάθαρα ότι οι πολιτιστικές εκδηλώσεις έγιναν με ελάχιστα χρήματα και μάλιστα με την αξιοποίηση κάθε δυνατής βοήθειας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η μεγαλύτερη συναυλία που δόθηκε φέτος στη Δυτική Μακεδονία, αυτή του Αντώνη Ρέμου στο Φεστιβάλ Βεγορίτιδας, που κόστισε στο Δήμο Αμυνταίου μόλις 7.000 € συν το ΦΠΑ 23%, δηλαδή 8.610 €. Για τη συναυλία αυτή βρέθηκαν χορηγοί, οι οποίοι όπως είναι γνωστό δίνουν χορηγίες μόνο σε μεγάλα πολιτιστικά γεγονότα, καλύπτοντας το μεγαλύτερο μέρος του κόστους της συναυλίας.

Επίσης, στις εκδηλώσεις της πόλης του Αμυνταίου συμμετείχαν όλοι οι σύλλογοι της πόλης συνεισφέροντας μέρος των εσόδων που είχαν για κάλυψη μέρους του κόστους για τις παραδοσιακές ορχήστρες.

Το τελικό συμπέρασμα από τις φετινές εκδηλώσεις είναι ότι αφενός αξιοποιήθηκε το ενδογενές δυναμικό φορέων και αφετέρου αξιοποιήθηκαν όλες οι δυνατότητες μείωσης του κόστους χωρίς όμως να μειωθεί η ποιότητα των πολιτιστικών εκδηλώσεων, που από πολλούς χαρακτηρίζονται οι καλύτερες των τελευταίων ετών.

Με τις πολιτιστικές εκδηλώσεις ΑΜΥΝΤΑΙΑ 2012 ο Δήμος Αμυνταίου αποδεικνύει ακόμη μια φορά ότι τα δημόσια χρήματα δαπανώνται με τέτοιο τρόπο ώστε να διασφαλίζεται η μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα. Ειδικά σε συνθήκες μεγάλης οικονομικής κρίσης το γεγονός αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία.

Γραφείο Τύπου

Δήμου Αμυνταίου