Σήμερα η κατάληψη στον ΑΗΣ

 

Στην κατάληψη του ΑΗΣ Αμυνταίου-Φιλώτα προχωρούν σήμερα Τετάρτη 18 Απριλίου 2012, οι πέντε ενεργειακοί Δήμοι Αμυνταίου, Φλώρινας, Εορδαίας, Κοζάνης και Αρκαδίας, του δικτύου ενεργειακών Δήμων, διαμαρτυρόμενοι για την πολιτική πώλησης μονάδων της ΔΕΗ.
Η πρώτη απόφαση αφορά την κατάληψη ΑΗΣ, στην οποία θα συμμετέχουν και οι πέντε ενεργειακοί Δήμοι και κλιμάκωση του αγώνα αναλόγως των εξελίξεων που θα υπάρξουν. Η κατάληψη θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 18 Απριλίου στις 3 το μεσημέρι  και θα είναι συντονισμένη και μαζική με την παρουσία των τοπικών φορέων, των συνδικαλιστικών οργανώσεων των εργαζομένων στη ΔΕΗ και των πολιτών.
Για το σκοπό αυτό ο Πρόεδρος του Δικτύου και Δήμαρχος Αμυνταίου, κ. Μάκης Ιωσηφίδης, κάλεσε τους πολίτες να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να πλαισιώσουν την προσπάθεια των Δημοτικών Αρχών, έτσι ώστε να δοθεί ένα ισχυρό μήνυμα ότι οι τοπικές κοινωνίες έχουν αφυπνισθεί και δεν θα ανεχθούν άλλες αδικίες εις βάρος τους. «Οι κινητοποιήσεις είναι η αρχή των αγώνων που θα βάλουν τέλος στα σχέδια ιδιωτικοποίησης των ΑΗΣ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του Δικτύου.
Οι Δήμαρχοι των λιγνιτικών περιοχών καλούν τους πολίτες να πλαισιώσουν τον αγώνα και να συμμετάσχουν στις δυναμικές κινητοποιήσεις, που γίνονται για να διασφαλιστεί βιώσιμο μέλλον για τον τόπο.
Στην κατάληψη συμμετέχουν εκτός των Δήμων, το σωματείο εργαζομένων ΔΕΗ «ΛΥΓΚΗΣΤΙΣ», ο Εμπορικός Σύλλογος Αμυνταίου, το Εργατικό Κέντρο Φλώρινας.
Παράλληλα θα αποσταλεί επιστολή των Δημάρχων προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (European Commission) με την οποία αφενός θα παρουσιάζονται οι θέσεις του Δικτύου και των τοπικών κοινωνιών και αφετέρου θα έχει προειδοποιητικό χαρακτήρα με σαφές μήνυμα ότι καμία απόφαση για ιδιωτικοποίηση δεν θα μπορεί να υλοποιηθεί λόγω των αντιδράσεων των τοπικών κοινωνιών. Εκτός αυτού θα αποσταλεί επιστολή προς τη Διοίκηση της ΔΕΗ με την οποία θα προτρέπεται ο Πρόεδρος και το ΔΣ της επιχείρησης να μη συναινέσουν στα σχέδια της Κυβέρνησης όταν ζητηθεί η γνώμη τους από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Κατάληψη του ΑΗΣ Αμυνταίου – Φιλώτα

Σε κατάληψη του ΑΗΣ Αμυνταίου – Φιλώτα προχωράει το Δίκτυο Ενεργειακών Δήμων την Τετάρτη, 18 Απριλίου και ώρα 15:00, για να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας στο ξεπούλημα των μονάδων της ΔΕΗ και να στείλουμε το μήνυμα ότι οι πολιτικές που σχεδιάζονται για μας χωρίς εμάς δεν θα περάσουν. Η κατάληψη του ΑΗΣ Αμυνταίου – Φιλώτα θα πραγματοποιηθεί από τους πέντε ενεργειακούς Δήμους, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς των λιγνιτικών περιοχών, τους συνδικαλιστικούς φορείς των εργαζομένων της ΔΕΗ και φυσικά με τη συμμετοχή των πολιτών όλων των Ενεργειακών Δήμων.
Η απόφαση του Δικτύου προβλέπει ότι ο αγώνας που ξεκινάει με την κατάληψη του ΑΗΣ Αμυνταίου – Φιλώτα θα κλιμακωθεί αναλόγως των εξελίξεων που θα υπάρξουν στα ενεργειακά θέματα.
Οι Δήμαρχοι των λιγνιτικών περιοχών καλούν τους πολίτες να πλαισιώσουν τον αγώνα και να συμμετάσχουν στις δυναμικές κινητοποιήσεις, που γίνονται για να διασφαλιστεί βιώσιμο μέλλον για τον τόπο.

Γραφείο Τύπου
Δικτύου Ενεργειακών Δήμων

ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΑΞΗΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Το Εργατικό Κέντρο Φλώρινας, συμμετέχει στην κατάληψη που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 18 Απριλίου 2012 και ώρα 15:00 στον ΑΗΣ Αμυνταίου. Στηρίζουμε την πρωτοβουλία που ανέλαβαν οι ενεργειακοί δήμοι και αφορά την πώληση των μονάδων της ΔΕΗ σε ιδιώτες.
Η απόφαση αυτή της κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργού είναι πέρα για πέρα άδικη όχι μόνο για τους εργαζόμενους της ΔΕΗ αλλά και για την τοπική κοινωνία. Η άτυπη συμφωνία που υπήρχε εδώ και χρόνια για τη λειτουργία των μονάδων με δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα, προσβάλετε μονομερώς από την κυβέρνηση.
Για το λόγο αυτό καλούμε όλους τους εργαζόμενους αλλά και τους κατοίκους του νομού να παραβρεθούν στην πύλη του ΑΗΣ Αμυνταίου, για να καταγγείλουμε την άδικη και άνιση μεταχείριση που υφίσταται ο νομός μας στα ενεργειακά ζητήματα και την πώληση των μονάδων του ΑΗΣ Αμυνταίου και του ΑΗΣ Μελίτης.

ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ

ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΛΥΓΚΗΣΤΙΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΑΗΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Το σωματείο ΛΥΓΚΗΣΤΙΣ  ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των ενεργειακών δήμων και συμμετέχει ενεργά στην κατάληψη του ΑΗΣ Αμυνταίου – Φιλώτα, την Τετάρτη 18 Απριλίου και ώρα 15:00 μ.μ.
Έχουμε κατά καιρούς εκφράσει  την αντίθεσή μας για την πώληση των συγκεκριμένων μονάδων του Νομού μας και το έχουμε πράξει εμπράκτως με διάφορες δράσεις, προσπαθώντας να αφυπνίσουμε τους φορείς μας και την τοπική κοινωνία.
Η κίνηση αυτή είναι ένα θετικό βήμα και εμείς την επικροτούμε.
Όλοι οι εργαζόμενοι μαζί στις πύλες των μονάδων για να στείλουμε ένα μήνυμα ότι δεν ξεπουλάμε την περιουσία του λαού μας.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΑΗΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ – ΦΙΛΩΤΑ

Κάλεσμα προς τους εμπόρους, βιοτέχνες και ελεύθερους επαγγελματίες της περιοχής απευθύνει ο Εμπορικός Σύλλογος Αμυνταίου για συμμετοχή στην κατάληψη του ΑΗΣ Αμυνταίου – Φιλώτα, αύριο Τετάρτη, 18 Απριλίου στις 15:00.
Στην ανακοίνωση που έχει εκδοθεί από τον Εμπορικό Σύλλογο Αμυνταίου αναφέρεται ότι «όλοι οφείλουμε να βρισκόμαστε σε διαρκή επαγρύπνηση και αγωνιστική ετοιμότητα, γιατί έτσι μόνο θα διεκδικήσουμε δυναμικά».
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αμυνταίου, κ. Βασίλη Μπούτση, «όλοι μαζί διατρανώνουμε την αντίθεσή μας στο ξεπούλημα του εθνικού μας πλούτου, αλλά και του μεγαλύτερου φορέα στήριξης της τοπικής αγοράς της περιοχής. Τα ξεπούλημα των μονάδων είναι υπόθεση όλων μας».