Συνεδρίαση διοικητικού συμβουλίου ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ

Οι επιπτώσεις της πανδημίας στη λειτουργία του Ομίλου ΔΕΗ και του ΑΔΜΗΕ, η ψήφιση του νόμου που «ανοίγει το δρόμο» για την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του Διαχειριστή Μεταφοράς (ΑΔΜΗΕ), οι εξελίξεις στον Όμιλο ΔΕΗ και το ζήτημα της οικειοθελούς αποχώρησης εργαζομένων, απασχόλησαν τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβούλιου της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ που συνεδρίασε σήμερα, μέσω τηλεδιάσκεψης. Επίσης, σχολιάστηκαν οι οργανωτικές αλλαγές που αποφάσισε η Διοίκηση με τη δημιουργία τεσσάρων νέων θέσεων Γενικών Διευθυντών στη ΔΕΗ αλλά και η προκήρυξη δυο νέων Γενικών Διευθυντών στο ΔΕΔΔΗΕ .

Το σώμα ενημερώθηκε για τις προσπάθειες που κατέβαλε η Ομοσπονδία και για την τακτική συνεργασία που είχε με τη Διοίκηση της ΔΕΗ ΑΕ ώστε να αντιμετωπιστούν κάθε είδους προβλήματα που προκάλεσε η εφαρμογή των υγειονομικών μέτρων στη λειτουργία του Ομίλου στη διάρκεια των τελευταίων δύο μηνών. Παράλληλα, έγινε ενημέρωση για το ζήτημα των μετακινήσεων προσωπικού ενόψει του οριστικού κλεισίματος του Ορυχείου και του ΑΗΣ Αμυνταίου καθώς επίσης και για τις σχετικές προτάσεις της διοίκησης της εταιρίας.

Για τα κίνητρα οικειοθελούς αποχώρησης (που ασφαλώς διαφέρουν από την εθελουσία έξοδο) έγινε εκτενής συζήτηση και επισημάνθηκε για μια ακόμη φορά πως η απόφαση για την αξιοποίηση του κινήτρου οικειοθελούς αποχώρησης αφορά αποκλειστικά και μόνον τον κάθε συνάδελφο ξεχωριστά.

Συζητήθηκε ακόμα, το θέμα της καταβολής των ειδικών επιδομάτων, που αναμένεται ότι θα υλοποιηθεί σύντομα καθώς θα εμφανιστεί στα εκκαθαριστικά μισθοδοσίας Ιουνίου (2020) των εργαζομένων στον Όμιλο ΔΕΗ και στο ΔΕΔΔΗΕ ενώ αναμένεται και η ανάλογη εξέλιξη στον ΑΔΜΗΕ.

Το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας εξέτασε επίσης οργανωτικά ζητήματα και μεταξύ αυτών την πραγματοποίηση του 39ου Συνεδρίου της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ