Το φράγμα Τριανταφυλλιάς στο Πρόγραμμα «Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας»

Μετά από συντονισμένες ενέργειες της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και του Περιφερειάρχη Γιώργου Δακή, της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας και του Αντιπεριφερειάρχη Δημήτρη Ηλιάδη, καθώς και του Βουλευτή Φλώρινας Στάθη Κωνσταντινίδη, η πράξη «Φράγμα Τριανταφυλλιάς και συναφή έργα νομού Φλώρινας» εντάχθηκε στο Πρόγραμμα «Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007-2013».

Ο προϋπολογισμός της πράξης ανέρχεται  στα 30 εκ. ευρώ περίπου και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την κατασκευή και αποπεράτωση του φράγματος, τη μελέτη αρδευτικών δικτύων πεδιάδας Φλώρινας, τις απαιτούμενες απαλλοτριώσεις ακινήτων, το αρχαιολογικό έργο, τις εργασίες της ΔΕΗ και τον τεχνικό σύμβουλο.

Σχολιάζοντας ο κ. Ηλιάδης τόνισε πως πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη αναφορικά με ένα από τα μεγαλύτερα επενδυτικά έργα της Φλώρινας, το οποίο θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της περιοχής. «Είναι ένα έργο πνοής που η ολοκλήρωση του θα έχει σημαντικά μακροπρόθεσμα οφέλη για τον τόπο. Οφείλω να ευχαριστήσω όλους όσοι συνέβαλλαν σε αυτή τη θετική εξέλιξη. Εμείς, ως Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας, θα παρακολουθούμε στενά το έργο ώστε να ολοκληρωθεί το συντομότερο και μέσα στο χρονοδιάγραμμα. Μέλημα μας είναι να «τρέξουν» γρηγορότερα οι αναδασμοί, ώστε το έργο να καταστεί χρήσιμο για τους πολίτες» τόνισε.

Να σημειωθεί πως από το φράγμα της Τριανταφυλλιάς θα υδροδοτηθεί και η πόλη της Φλώρινας.