Δράσεις του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Πρεσπών για την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος

Φωτο: Ε.Καζίλα/Αρχείο ΦΔΕΠαΠ – Διαχωρίζοντας υλικά για ανακύκλωση με τα παιδιά του νηπιαγωγείου Αγίου Γερμανού Πρεσπών

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Πρεσπών διοργάνωσε τριήμερο εκδηλώσεων.

Την Τρίτη 4 Ιουνίου, τα παιδιά του νηπιαγωγείου Αγίου Γερμανού με την καθοδήγηση στελεχών του Φορέα μας, συγκέντρωσαν απορρίμματα, τα διαχώρισαν σε ειδικούς κάδους ανακύκλωσης και στη συνέχεια ενημερώθηκαν για την κομποστοποίηση μέσα από κατάλληλα προσαρμοσμένες δραστηριότητες.

Την Τετάρτη 5 Ιουνίου, ο Φυσιολατρικός Όμιλος Φλώρινας και το ΙΕΚ Συνοδών Βουνού Φλώρινας, πραγματοποίησαν δύο διαδρομές πεζοπορίας στο δάσος αιωνόβιων αρκεύθων Αγίου Γεωργίου Ψαράδων και στο λόφο της «Κρίνας» κοντά στο νησάκι του «Αγ. Αχιλλείου». Στην διάρκειά τους απόλαυσαν τις φυσικές ομορφιές της περιοχής ενώ ειδικευμένα στελέχη του Φορέα, τους συνόδευσαν παρέχοντας τους χρήσιμες πληροφορίες και περιβαλλοντική ενημέρωση για το φυσικό περιβάλλον της περιοχής.

Την Πέμπτη 6 Ιουνίου τα παιδιά του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Δήμου Πρεσπών μελέτησαν τα χαρακτηριστικά του υδάτινου οικοσυστήματος στο ποτάμι Αγίου Γερμανού, παρατηρώντας έντομα με μεγεθυντικούς φακούς και καταγράφοντας την βλάστηση και την πανίδα του ποταμού πάντα με την βοήθεια και την καθοδήγηση του Φορέα μας.

Έτσι ολοκληρώθηκαν και φέτος οι εκδηλώσεις μας για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος αποτελώντας αφορμή για εμπειρίες και δραστηριότητες που φέρνουν πρωτίστως τα παιδιά αλλά και τους ενήλικες σε γνωριμία και επαφή με την μαγεία του φυσικού περιβάλλοντος αλλά και υπογραμμίζοντας την επιτακτική ανάγκη της αρμονικής συνύπαρξης του ανθρώπου με τη φύση.

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου

Παράσχου Παναγιώτης

Φωτο: Ε.Καζίλα/Αρχείο ΦΔΕΠαΠ
Φωτο: Α.Τοπαλοπούλου/Αρχείο ΦΔΕΠαΠ – Παρατηρώντας ίχνη ζωής στο ποτάμι μαζί με τα παιδιά του ΚΔΑΠ Δήμου Πρεσπών
Φωτο: Τ. Γκώγκου/Αρχείο ΦΔΕΠαΠ – Ο δασολόγος του Φορέα εξηγεί στους συμμετέχοντες τα είδη
Φωτο: Τ. Γκώγκου/Αρχείο ΦΔΕΠαΠ – Παρατήρηση λευκών νούφαρων στο Εθνικό Πάρκο Πρεσπών