Από τα παιδιά, με τα παιδιά, για τα παιδιά

Πάνω από εκατό δραστηριότητες περιλαμβάνει το φετινό πρόγραμμα για τον εορτασμό της παγκόσμια ημέρας περιβάλλοντος στα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της ΠΕ Φλώρινας, τόνισε ο Δν/τής της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κ. Σαββάκης,

στη συνέντευξη που παραχωρήθηκε στις 30 Μαΐου2016.

Στη συνέντευξη συμμετείχαν ο Δ/ντής της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Φλώρινας Κίμωνας Σαββάκης, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας και Σχολική Σύμβουλος Όλγα Μούσιου-Μυλωνά, η Σχολική Σύμβουλος Στέλλα Κασίδου η αναπληρώτρια καθηγήτρια του παιδαγωγικού τμήματος του ΠΔΜ Άννα Σπύρτου, η Σχολική Σύμβουλος Κ. Βαϊρινού, η υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων Θ. Βάσιου και ο πρόεδρος του ΕΒΕ Φλώρινας Σάββας Σαπαλίδης.

Στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας σε συνεργασία με τους Σχολικούς Συμβούλους Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας, το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας, τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Φλώρινας, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αμυνταίου και Φλώρινας, το Ε.Β.Ε Φλώρινας, τον Δήμο Αμυνταίου, τον Δήμο Φλώρινας , την Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας και τις Σχολικές Μονάδες, διοργανώνει τις ακόλουθες εκδηλώσεις στο Αμύνταιο και στη Φλώρινα:

 

1ο: «Πολιτισμός και Περιβάλλον: η ανάδυσή τους μέσα από τα παιδικά βιβλία», Πέμπτη, 26 Μαΐου, ώρα 18:00 μμ. στο Πνευματικό Κέντρο Αμυνταίου.

 

2ο: «Δημιουργούμε… εν αταξία», Τετάρτη, 1 Ιουνίου, ώρα 9:30 -13:00, Παλαιό 1ο Δημοτικό Σχολείο Αμυνταίου.

 

3ο: «Περι…βάλλουμε…,  ενεργά συμβάλλουμε», Παρασκευή, 3 Ιουνίου, ώρα 10:00-13:00 μμ., Νέο Πάρκο Φλώρινας.

 

4ο: «Φεστιβάλ Φυσικών Επιστημών και Τεχνολογίας», Τετάρτη, 1 Ιουνίου 2016, Παλαιό 1ο Δημοτικό Σχολείο Αμυνταίου, ώρα 9:30-13:00 μμ.  & την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016, ώρες 10:00-13:00 στο Νέο Πάρκο Φλώρινας.

 

5ο: « Η γαστρονομική παράδοση της Φλώρινας και οι προοπτικές της τοπικής παραγωγής μας», Τετάρτη, 1 Ιουνίου 2016, Παλαιό 1ο Δημοτικό Σχολείο Αμυνταίου, ώρα  9:30-13:00 και Παρασκευή, 3 Ιουνίου 2016, ώρα 10:00-13:00, Νέο Πάρκο Φλώρινας.

 

Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν βιωματικά εργαστήρια, διαδραστικά  παιχνίδια, τραγούδια, εκθέσεις εκπαιδευτικού υλικού και παρουσιάσεις προγραμμάτων.