Πρόσκληση – Παρουσίαση αποτελεσμάτων του έργου – Δημιουργία Βάσης Δεδομένων για τη Χλωρίδα του Εθνικού Πάρκου Πρεσπών

Πρόσκληση – Παρουσίαση αποτελεσμάτων του έργου – Δημιουργία Βάσης Δεδομένων για τη Χλωρίδα του Εθνικού Πάρκου Πρεσπών (15-3-2023, Λαιμός Πρεσπών)

Με ιδιαίτερη χαρά, σας προσκαλούμε στην παρουσίαση των αποτελεσμάτων του έργου «Δημιουργία βάσης δεδομένων για τη χλωρίδα του Εθνικού Πάρκου Πρεσπών», που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023, στις 18:00, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων “Λ. Ναλπαντίδης” του Δημαρχείου Πρεσπών (Λαιμός Πρεσπών).

Το έργο συντονίζει η Εταιρία Προστασίας Πρεσπών σε συνεργασία με το Τμήμα Δασολογίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος (Καρπενήσι) του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο.

Όντας μια από τις σημαντικότερες περιοχές φυτοποικιλότητας της χώρας, με το 30% της ελληνικής χλωρίδας να εντοπίζεται στο 0.3% της χερσαίας έκτασης της χώρας, η Flora Prespae Database, η πρώτη γεωχωρική βάση δεδομένων για τη χλωρίδα ενός Εθνικού Πάρκου στην Ελλάδα, αποτελεί ένα εργαλείο για την εφαρμοσμένη διαχείριση και προστασία της φύσης του Εθνικού Πάρκου Πρεσπών.

Την παρουσίαση θα πραγματοποιήσει ο Φανούριος-Νικόλαος Σακελλαράκης, συντονιστής του προγράμματος για την Εταιρία Προστασίας Πρεσπών και διαχειριστής του Flora Prespae Database.