ΣΤΑ ΛΕΥΚΑ Η ΦΛΩΡΙΝΑ

Η έντονη χιονόπτωση που ξεκίνησε τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης 21 Δεκεμβρίου, δεν ξάφνιασε ούτε δημιούργησε ιδιαίτερα προβλήματα στο νομό μας.

Φυσικά το χιόνι αυτή την εποχή είναι συνηθισμένο καιρικό φαινόμενο και όλοι οι Φλωρινιώτες προετοιμάζονται γι’ αυτό.

Πολλοί είναι αυτοί που λένε πως τις «Χριστουγεννιάτικες Φωτιές» χωρίς χιόνια, δεν τις χαίρονται με τη καρδιά τους. Οι ομάδες στις γειτονιές που θα ανάψουν φωτιές, δεν πτοήθηκαν από τον καιρό, παραμένουν μαζεμένοι στα καταλύματα και οργανώνουν το αποψινό «άναμμα».

Η πόλη της Φλώρινας ντυμένη στα λευκά είναι πανέτοιμη να υποδεχθεί τους επισκέπτες της, οι οποίοι και φέτος παρά την οικονομική κρίση, αναμένεται να είναι πολλοί.

Παρά το μεγάλο όγκο χιονιού που έπεσε, φτάνοντας τους 50 πόντους, τα μηχανήματα της Περιφέρειας από το πρωί της Παρασκευής καθαρίζουν όλους τους οδικούς άξονες του νομού μας, με αποτέλεσμα η κυκλοφορία να διεξάγεται κανονικά και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Το ίδιο ισχύει και στα οδικά δίκτυα των Δήμων Φλώρινας, Αμυνταίου και Πρεσπών όπου τα μηχανήματα  δουλεύουν ακατάπαυτα.

Παρόλα αυτά όσοι οδηγοί δεν έχουν χειμερινά λάστιχα στα αυτοκίνητά τους, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να έχουν εφοδιαστεί με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Τα σχολεία όλων των βαθμίδων και στους τρεις Δήμους θα παραμείνουν κλειστά και σήμερα Παρασκευή, με αποτέλεσμα να αρχίσουν πρόωρα οι διακοπές των μαθητών.