Έγκριση χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ του έργου της διασύνδεσης της Τ/Θ Αμυνταίου με το ενιαίο δίκτυο τηλεθερμάνσεων Δυτικής Μακεδονίας

Η ΔΕΤΕΠΑ στις 18/04/2022 έλαβε έγκριση για την χρηματοδότηση κατασκευής του έργου αγωγού διασύνδεσης μήκους περίπου 14,5 χλμ διαμέτρου DN350 με το ενιαίο δίκτυο Τ/Θ Δυτ. Μακεδονίας που πρόκειται να αναπτυχθεί στην Δυτ. Μακεδονία κατά την επόμενη τριετία.

Το έργο προϋπολογισμού 18,145 εκ. € προ ΦΠΑ θα λάβει χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ ύψους 15,552 εκ. € (85,54% ενίσχυση), αποτελεί το επιστέγασμα των προσπαθειών του Δημάρχου κου Άνθιμου Μπιτάκη ώστε να συμπεριληφθεί και η Τ/Θ Αμυνταίου στο ενιαίο σύστημα που σχεδιάστηκε από τη ΔΕΗ ΑΕ και την πολιτεία για την τροφοδοσία των Τηλεθερμάνσεων Δυτ. Μακεδονίας από την καινούρια 5η μονάδα της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα και τη νέα μονάδα συμπαραγωγής με φυσικό αέριο που θα κατασκευαστεί για το σκοπό αυτό στην Καρδιά από τη ΔΕΗ ΑΕ.

Η διασύνδεση της Τ/Θ Αμυνταίου με το ενιαίο σύστημα, από κοινού με τις μονάδες βιομάζας που ήδη λειτουργούν, θα διασφαλίσουν τη βιωσιμότητα της Τ/Θ στο μέλλον, θα μας δώσουν τη δυνατότητα νέων επεκτάσεων και εφαρμογής και εξωαστικών χρήσεων θέρμανσής (π.χ. ανάπτυξη θερμοκηπίων κτλ) τονώνοντας την οικονομία της περιοχής μας.

Πάνω από όλα θα μας προσδώσει τη δυνατότητα παραγωγής θερμικής ενέργειας από τη φθηνότερη κάθε φορά πηγή ενέργειας, προς όφελος του Δημότη.

Καλό Πάσχα και χαρούμενη Ανάσταση σε όλους τους Δημότες μας.

Ο Δήμαρχος Αμυνταίου

Μπιτάκης Άνθιμος