Αντικαθίστανται όσοι συμμετέχουν ως υποψήφιοι με τον συνδυασμό της αντιπολίτευσης και έχουν θέσεις ευθύνης στο Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας (βίντεο)

Αντικαθίστανται από τις θέσεις ευθύνης τους στον Δήμο Φλώρινας, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Χρήστος Μπαρδάκας από την Όλγα Μούσιου Μυλωνά ενώ ο Άκης Τσορμπάρης τοποθετείται ως Αντιδήμαρχος Διοίκησης του προσωπικού.

Ο Πέτρος Σερίδης Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, έπειτα από την παραίτησή του, θα αντικατασταθεί με εκλογική διαδικασία που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας.

Τέλος, θα αναδειχθεί νέος Πρόεδρος της κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου , μετά από την παραίτηση του Νίκου Ευαγγέλου.

Τις αντικαταστάσεις ανακοίνωσε σήμερα, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, ο Δήμαρχος Φλώρινας Γιάννης Βοσκόπουλος.

Πιο αναλυτικά είπε:

«Σήμερα, δυστυχώς, δε θα προβώ στην ανακοίνωση ευχάριστων ειδήσεων, όμως, δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά. Γνωρίζετε όλοι τις πολιτικές εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα στον Δήμο μας στο πλαίσιο εκλογής των νέων Αυτοδιοικητικών Αρχών, οπότε υπάρχουν και διάφορες εσωτερικές ανακατατάξεις στη Δημοτική αρχή.

Κάποια μέλη του συνδυασμού μας «Αναπτυξιακή Πορεία» τάχθηκαν με την παράταξη, που είναι σήμερα αντιπολίτευση στο Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας, με αποτέλεσμα να βρίσκομαι στη δυσάρεστη θέση να προχωρήσω σε αντικαταστάσεις των ανθρώπων αυτών από τις θέσεις κλειδιά που σήμερα κατέχουν.

Συνομιλώντας με τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής μας είχα πει ότι μπορούν να συμπορευτούν με όποιον συνδυασμό επιθυμούν, αλλά, όσοι ενταχθούν στον συνδυασμό της σημερινής μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου, θα πρέπει να παραιτηθούν από τις καίριες διοικητικές θέσεις ευθύνης που κατέχουν, καθώς αυτό είναι και το νόμιμο και το ηθικό.

Δεν μπορεί να λαμβάνονται αποφάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο και να στηρίζουν τις αποφάσεις της Αντιπολίτευσης, ούτε να ανήκουν ταυτόχρονα στη Δημοτική αρχή και στην αντιπολίτευση. Ακόμα πιο δεοντολογικό θα ήταν να παραιτηθούν και από Δημοτικοί Σύμβουλοι, ώστε να μπορέσει η παρούσα Δημοτική Αρχή να ολοκληρώσει απρόσκοπτα τη θητεία της. Εάν έχουν την ευθιξία και αισθάνονται ότι πρέπει να παραιτηθούν και από Δημοτικοί Σύμβουλοι, ας το κάνουν. Είμαστε υποχρεωμένοι, όμως, να προχωρήσουμε στις αντικαταστάσεις τους από τις καίριες θέσεις που κατέχουν».

Δείτε στο βίντεο τις δηλώσεις του Γιάννη Βοσκόπουλου: