Δεν θα παραστεί ο Ζάεφ στις εκδηλώσεις “Πρέσπες 2019”

Προ μηνός σε επίσκεψη του στα Σκόπια ο καλλιτεχνικός διευθυντής του οργανισμού μας κ Γ. Λιάνης, είχε καλέσει προφορικά τον Πρωθυπουργό της Β. Μακεδονίας να παραβρεθεί στις φετινές εκδηλώσεις των «Πρεσπών».

Ο κ. Ζάεφ είχε ευγενικά αποδεχτεί την πρόσκληση  λέγοντας «θα ήταν ωραίο να βρεθούμε όλοι  μαζί  εκεί». Χτες το απόγευμα από το πρωθυπουργικό  γραφείο της γείτονος χώρας, ενημερωθήκαμε ότι ο κ. Ζάεφ δεν θα μπορέσει να παραστεί στις εκδηλώσεις λόγω κυβερνητικών ασχολιών.

Ο οργανισμός έκανε και αυτή τη φορά αυτό που έκανε  πάντα. Κάλεσε ΟΛΟΥΣ: κυβέρνηση,  αξιωματική αντιπολίτευση και αντιπολίτευση, όπως κάνει τα τελευταία 30 χρόνια και με μεγάλη χαρά τους περιμένει για να τους τιμήσει, όπως αρμόζει .Θα τηρήσει τους κανόνες  που διέπουν το φεστιβάλ. Τουτέστιν συναδέλφωση και ενότητα για την Ειρήνη.

Με χαρά  θέλουμε να είναι στις εκδηλώσεις, ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του καθώς και οι αρχηγοί και τα στελέχη όλων των κομμάτων.

Οποιοσδήποτε σκέπτεται  κάτι το διαφορετικό είναι φανερό ότι το χρησιμοποιεί ως πρόσχημα, αν θα έρθει ή δε θα έρθει ο κ. Ζάεφ και στην ουσία δυναμιτίζει το μέγα επίτευγμα των «Πρεσπών». Το φεστιβάλ αυτό δεν είναι κομματικό  είναι ενωτικό και κατά γενική ομολογία εθνικό. Αυτό συμβαίνει εδώ και 30 χρόνια.

Υ.Γ. Είχαμε καταστήσει  σαφές εγκαίρως και αυτό ισχύει, ότι αν ο Πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης επιθυμεί να παραστεί στις «Πρέσπες» σαφώς είναι μεγάλη τιμή για μας και δεν θα επιτρέψουμε να σκιάσει κανείς αυτό το γεγονός. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος ήταν εν γνώσει των γεγονότων και ήθελε πάση θυσία αρραγή την ενότητα και των φετινών εκδηλώσεων. Για την οποία ενότητα άλλωστε έχει συμβάλλει τα μέγιστα .

 

Για τον Οργανισμό

 

Η Πρόεδρος                                                      ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής

 

Χρυσούλα Μάντση                                                  Γιώργος Λιάνης