Εγκατάσταση γεφυροπλάστιγγας στην Τοπική Κοινότητα Αγίου Παντελεήμονα με χρηματοδότηση από την Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας

Την εγκατάσταση σύγχρονης γεφυροπλάστιγγας, τη διαμόρφωση και περίφραξη του περιβάλλοντα χώρου στην Τοπική Κοινότητα Αγίου Παντελεήμονα του Δήμου Αμυνταίου χρηματοδοτεί η Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας.

Σε συνάντηση που είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Σωτήρης Βόσδου στο γραφείο του, την Παρασκευή 28 Ιουλίου 2023, με τους εκπρόσωπους του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αγίου Παντελεήμονα, Λάζαρο Μπούκτση πρόεδρο, Αθανάσιο Κύρκο ταμία και τον πολιτικό μηχανικό Κωνσταντίνο Τζαραλή, τους ενημέρωσε για τις διαδικασίες που απαιτούνται για την υλοποίηση του έργου.

Η γεφυροπλάστιγγα θα είναι συλλεκτικού χαμηλού φορέα με μεταλλικό σκελετό και οπλισμένο σκυρόδεμα, η υποδομή θα εγκατασταθεί σε διαθέσιμη για τον σκοπό αυτό έκταση,  η οποία θα περιφραχθεί περιμετρικά και η ασφαλτοστρωμένη επιφάνεια θα φτάσει περίπου τα 2.200 m². To έργο χρηματοδοτείται από το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα (ΕΑΠ) 2017-2021, με προϋπολογισμό 94.391,53 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η υλοποίηση του παραπάνω έργου θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες των αμπελουργών, μελών του Συνεταιρισμού. Η αμπελουργία αγγίζει το 100% της απασχόλησης των κατοίκων της Τ.Κ. Αγίου Παντελεήμονα.