Εκλογές Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΓΙΑΝΝΗ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟ

ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΣΕ ΥΨΗΛΟΒΑΘΜΕΣ ΘΕΣΕΙΣ

Ο ΤΡΑΪΑΝΟΣ ΡΑΣΑΪΚΟΣ ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

 

Ο νεότερος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας  είναι ο εκλεγείς στη συνεδρίαση της 6.1.2013 Τραϊανός Ρασάικος. Από την νεότατη φουρνιά των νέων που ασχολούνται με τα κοινά, άφθαρτος και χωρίς να κουβαλά «βαρίδια», ο Δήμαρχος Φλώρινας του εμπιστεύτηκε το ύψιστο αξίωμα του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου. 

Σπάζοντας κατεστημένες νοοτροπίες  που θέλουν τον πρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου έμπειρο περί τα πολιτικά και λειτουργώντας χωρίς αποκλεισμούς και επετηρίδες, που τόσο κακό έκαναν στην πατρίδα μας, ο κ. Βοσκόπουλος απέδειξε για άλλη μια φορά πως δεν φοβάται να κάνει τομές, πως εμπιστεύεται τους νέους με τις φρέσκες ιδέες και τη διάθεση για δουλειά και αποτελεσματικότητα.

Είναι γεγονός πως ο Τραϊανός Ρασάικος διαδέχεται στην προεδρία μία απόλυτα επιτυχημένη θητεία της Ζέτας Ρίζου, παραδεκτή απ’ όλους,  κι αυτό είναι ένα βαρύ φορτίο. Πιστεύουμε κι ελπίζουμε, ότι θα αξιοποιήσει τις δυνατότητες του ο νέος πρόεδρος αλλά και την ευκαιρία που του δίνεται, πως και αυτή η επιλογή του Δημάρχου θα έχει τα ίδια θετικά αποτελέσματα όπως και της Ζέτας Ρίζου.

Τα πρώτα σημάδια είναι θετικά αφού στην εκλογική διαδικασία από τους 30 ψηφίσαντες οι 27 έδειξαν την προτίμηση τους στο πρόσωπο του.

Στη δήλωση του ο νέος πρόεδρος είπε: «κύριο μέλημα μου είναι να ανταπεξέλθω στις απαιτήσεις της θέσης του προέδρου και να κρατήσω ψηλά το επίπεδο του συμβουλίου, έτσι όπως το παρέλαβα από την προκάτοχο μου κα Ρίζου. Στις εποχές που διανύουμε, οφείλουμε στους συνδημότες μας να κρατάμε το δήμο μας στην πρώτη γραμμή».

 

Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ.

Υπό την Προεδρία του Αντιδημάρχου Φλώρινας κ. Νάσου Μπέλτσου και παρουσία του Δημάρχου Φλώρινας κ. Γιάννη Βοσκόπουλου, συνεδρίασε την Κυριακή 06 Ιανουαρίου 2013 το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας, με τρία θέματα στην ημερήσια διάταξη.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι:

– «Εκλογή μελών του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Φλώρινας (εκλογή Προέδρου, Αντιπροέδρου και Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Φλώρινας), για τη δεύτερη περίοδο της τρέχουσας δημοτικής θητείας έως 31-08-2014».

Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας εκλέχτηκε ο κ. Τραϊανός Ρασάικος με 27 ψήφους, Αντιπρόεδρος ο κ. Νίκος Καρυπίδης με 24 ψήφους και Γραμματέας η κ. Όλγα Μούσιου- Μυλωνά με 23 ψήφους, σε σύνολο 30 ψηφισάντων.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας τη διαδικασία συνέχισε το νέο Προεδρείο, όπου και ευχαρίστησε το σώμα για την εκλογή του, ενώ τα μέλη του δήλωσαν ότι στόχος τους είναι να ανταπεξέλθουν στα καθήκοντα τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

– «Εκλογή μελών της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Φλώρινας (8 τακτικών και 5 αναπληρωματικών), για τη δεύτερη περίοδο της τρέχουσας δημοτικής θητείας έως 31-08-2014».

Ως τακτικά μέλη εκλέχτηκαν οι εξής:

1. Αλεξιάδης Νίκος, με 29 ψήφους.

2. Σίπκας Αντώνης, με 28 ψήφους.

3. Καραγκιοζίδης Άκης, με 27 ψήφους.

4. Καρακόλης Μιχάλης, με 25 ψήφους.

5. Μπαρδάκας Χρήστος, με 25 ψήφους.

6. Σταύρου Γιώργος, με 24 ψήφους.

7. Τσιώκας Μιχάλης, με 24 ψήφους.

8. Ακριτίδης Αλέξανδρος, με 23 ψήφους.

Ως αναπληρωματικά μέλη εκλέχτηκαν οι εξής:

1. Μαβίδης Παναγιώτης, με 29 ψήφους.

2. Ευαγγέλου Νίκος, με 28 ψήφους.

3. Σταυρίδης Βαγγέλης, με 28 ψήφους.

4. Απιδόπουλος Γιώργος, με 26 ψήφους.

5. Στάιος Βαγγέλης, με 26 ψήφους.

– «Εκλογή μελών της Επιτροπής Ποιότητα Ζωής Δήμου Φλώρινας (8 τακτικών και 5 αναπληρωματικών), για τη δεύτερη περίοδο της τρέχουσας δημοτικής θητείας έως 31-08-2014».

Ως τακτικά μέλη εκλέχτηκαν οι εξής:

1. Ζαέκης Αντώνης, με 28 ψήφους.

2. Μπέλτσος Νάσος, με 28 ψήφους.

3. Λουκάς Δημήτρης, με 27 ψήφους.

4. Ρίζου Ζέτα, με 27 ψήφους.

5. Κωτσαλίδου Δόξα, με 27 ψήφους.

6. Σταυρίδης Βαγγέλης, με 26 ψήφους.

7. Απιδόπουλος Γιώργος, με 25 ψήφους.

8. Στάιος Βαγγέλης, με 24 ψήφους.

Ως αναπληρωματικά μέλη εκλέχτηκαν οι εξής:

1. Κρομμύδας Σπύρος, με 29 ψήφους.

2. Αριστείδου Άρης, με 27 ψήφους.

3. Ουλιάρης Θεόδωρος, με 27 ψήφους.

4. Τσιώκας Μιχάλης, με 25 ψήφους.

5. Ακριτίδης Αλέξανδρος, με 24 ψήφους.

Στο τέλος της συνεδρίασης ο κ. Πρόεδρος συνεχάρη όλα τα μέλη για την εκλογή τους και τους ευχήθηκε καλή δύναμη.