Επίσκεψη κλιμακίου βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας στην Π.Ε. Φλώρινας

Τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φλώρινας Σωτήρη Βόσδου επισκέφτηκε τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023 κλιμάκιο βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, αποτελούμενο από τον  βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας Αθανάσιο Παπαθανάση, τον βουλευτή  Ημαθίας  Λάζαρο Τσαβδαρίδη και τον βουλευτή Φλώρινας Σταύρος Παπασωτηρίου. Το κλιμάκιο συνόδευε ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Φλώρινας Νίκος Ευαγγέλου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας ενημέρωσε τους βουλευτές του κλιμακίου για την πορεία των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Π.Ε. Φλώρινας και τον προγραμματισμό νέων έργων υποδομής που πρόκειται να ξεκινήσουν το επόμενο διάστημα.

Οι βουλευτές εξέφρασαν τη στήριξη τους στο πρόσωπο του Περιφερειάρχη Γιώργου Κασαπίδη, ενόψει των Αυτοδιοικητικών Εκλογών της 8ης Οκτωβρίου 2023, καθώς και την ικανοποίηση τους για την αναπτυξιακή προοπτική της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, όπως αυτή διαμορφώνεται από την έγκριση του πρώτου επενδυτικού σχεδίου, μεταξύ όλων των υπό μετάβαση Περιφερειών της Ευρώπης, ύψους 80 εκατ. ευρώ, μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, από πόρους του Πυλώνα ΙΙΙ του προγράμματος Δίκαιης Μετάβασης, για τη χρηματοδότηση σημαντικών αναπτυξιακών έργων στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Επίσης, τόνισαν οτι η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας είναι η πρώτη Περιφέρεια που εκπόνησε πρόγραμμα «Δυτική Μακεδονία» ΕΣΠΑ 2021-2027, ύψους 394 εκ. ευρώ, πόρους με τους οποίους έχει τη δυνατότητα να θεμελιώσει ένα νέο παραγωγικό μοντέλο στην περιοχή.