Επίσκεψη του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών Θεόδωρου Λιβάνιου στις Πρέσπες

Τις Πρέσπες επισκέφθηκε τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος, στο πλαίσιο προγραμματισμένων επισκέψεων που πραγματοποιεί στη Δυτική Μακεδονία.

Τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών υποδέχθηκαν μεταξύ άλλων ο Βουλευτής Π.Ε. Φλώρινας Σταύρος Παπασωτηρίου, ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας  Σεραφείμ Λιάπης, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Αμανατίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας Αθανάσιος Τάσκας, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κοζάνης Κωνσταντίνος Βύζας, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Καστοριάς Δημήτρης Σαββόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Τεχνικών Έργων Χάρης Γκοβεδάρος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Πασχάλης Χαρούμενος και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Ιωάννης Κιοσές.

Ο κος Λιβάνιος συνοδευόμενος από τον Υφυπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Στάθη Κωνσταντινίδη επισκέφτηκε το τελωνείο της Κρυσταλοπηγής, το Δημαρχείο Πρεσπών στο Λαιμό και είδε από κοντά τα σημεία των κατολισθήσεων εντός του οικισμού του Πισοδερίου και στο 11ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Φλώρινας – Πρέσπας.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών σε δηλώσεις του εξέφρασε την ικανοποίηση του για την πρόοδο του έργου της διασυνοριακής διάβασης στο Λαιμό Πρεσπών και αναφορικά με τις κατολισθήσεις σημείωσε ότι σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας εξασφαλίστηκε από το Υπουργείο η χρηματοδότηση για την αποκατάσταση των κατολισθήσεων στην Εθνική οδό και ενημερώθηκε ότι το επόμενο διάστημα θα ολοκληρωθούν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες αποκατάστασης και να δοθεί σε πλήρη λειτουργία η Εθνική Οδός Φλώρινας – Πρέσπας.

Τόσο ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Αμανατίδης, όσο και ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Αθανάσιος Τάσκας αναφέρθηκαν στην αγαστή συνεργασία του Υπουργείου και της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και ευχαρίστησαν τον Υπουργό κο. Θεόδωρο Λιβάνιο για την παρουσία του, καθώς αυτή δηλώνει το έμπρακτο ενδιαφέρον του για τα ζητήματα που απασχολούν τους κατοίκους της ακριτικής περιοχής και την πρόθεση του να αναζητηθούν από κοινού οι καλύτερες λύσεις.

https://www.youtube.com/watch?v=L7ZsKidAco0