Επίσκεψη του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργου Γεωργαντά στο Δημαρχείο Αμυνταίου

Ο Δήμαρχος Αμυνταίου, Άνθιμος Μπιτάκης υποδέχθηκε στο Δημαρχείο την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου, τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργο Γεωργαντά ο οποίος συνοδευόταν από κυβερνητικό κλιμάκιο αποτελούμενο από τον Γενικό Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής, Νικόλαο Κουλοχέρη, τη Γενική Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Μαρία Νάτσιου, τον Γενικό Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων, Εμμανουήλ Γραφάκο, τον Βουλευτή Φλώρινας της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννη Αντωνιάδη καθώς και τον Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας Σωτήρη Βόσδου.

Είχε προηγηθεί επίσκεψη του κυβερνητικού κλιμακίου σε αγροκτηνοτροφικές μονάδες της περιοχής και συναντήσεις με εκπροσώπους αγροτικών και κτηνοτροφικών φορέων στις οποίες τέθηκαν επί τάπητος ζητήματα που άπτονται με την ανάγκη στήριξης του πρωτογενούς τομέα.
Ο Δήμαρχος Αμυνταίου αφού ευχαρίστησε τον Υπουργό για την επίσκεψη στο Αμύνταιο τόνισε ότι πλέον κυρίαρχη οικονομία στην περιοχή είναι ο αγροτικός τομέας ενώ εκτίμησε ότι η αγροτική ανάπτυξη και μεταποίηση προϊόντων πρωτογενούς τομέα είναι μονόδρομος για τη Δυτική Μακεδονία συνολικά.

Ο Άνθιμος Μπιτάκης, επίσης, ανέφερε στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ότι διαχρονικά υπάρχει υστέρηση σε έργα υποδομής στον Δήμο Αμυνταίου, ιδίως όσον αφορά τα αρδευτικά συστήματα. Ο Δήμαρχος ζήτησε να επισπευστούν οι διαδικασίες ώστε να προχωρήσουν τα δύο αρδευτικά έργα στην περιοχή, έργα για τα οποία έχουν κατατεθεί μελέτες και πλέον υπάρχει αναμονή ώστε να μπουν στο στάδιο της υλοποίησης.
Τέλος, ζήτησε από τον Υπουργό να εξεταστεί η δυνατότητα ανάπτυξης αναδασμών αλλά και η ενίσχυση των συνεταιριστικών σχημάτων μέσω της δημιουργίας δημοπρατηρίου αγροτικών προϊόντων.
Από την πλευρά του ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Γεωργαντάς ευχαρίστησε θερμά για την υποδοχή του Δήμαρχο Αμυνταίου και ανέφερε πως η επίσκεψή του στην περιοχή ενίσχυσε την πεποίθησή του ότι η κεντρική διοίκηση έχει πολύ ορθώς αποφασίσει να επενδύσει σε έργα υποδομών στον πρωτογενή τομέα.
Ο Υπουργός τόνισε ότι η κλιματική κρίση έχει θέσει σε πρώτο πλάνο το ζήτημα της διατροφικής επάρκειας με τον πρωτογενή τομέα να είναι πλέον κεντρικό σημείο αναφοράς σε κάθε χώρα. Παράλληλα, προσέθεσε ότι οι δυνατότητες στην περιοχή είναι μεγάλες και τόνισε ότι η Πολιτεία οφείλει να δημιουργήσει τις κατάλληλες υποδομές.
Προανήγγειλε, μάλιστα, την επίσκεψη στο Αμύνταιο του αρμόδιου Γενικού Γραμματέα για να εξεταστεί ο τρόπος υλοποίησης των δύο αρδευτικών έργων στην περιοχή του Αμυνταίου.

Γραφείο Τύπου                             

Δήμου Αμυνταίου