ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

Προς τον Πρωθυπουργό

Θέμα: Κινητοποιήσεις αγροτών

 

Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,

Δέχεστε σήμερα, Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016, με πολύ μεγάλη καθυστέρηση εκπροσώπους των αγροτών. Η μεγάλη ζημιά έχει ήδη γίνει, αφού αυτή η συνάντηση έπρεπε να έχει πραγματοποιηθεί προ πολλών εβδομάδων, αντί να κρύβεστε δραπετεύοντας από την πραγματικότητα και τα προβλήματα των Ελλήνων, πότε προς ΙΡΑΝ, πότε προς Τουρκία, Ε.Ε. κ. ά.

Είναι απορίας άξιον όμως, γιατί δεν συναντάστε με τους υπόλοιπους εκπροσώπους των αγροτών. Πρόκειται για τα μπλόκα Δυτικής Μακεδονίας (Τελωνεία Κρυσταλλοπηγής – Νίκης, Αντιγόνου), Προμαχώνα, Μαλγάρων, Ημαθίας, Κ. Μακεδονίας, Νίκαιας, Κορωπίου, Κέρκυρας, Κρήτης, Πελοποννήσου κ.ά. Τα μπλόκα αυτά εκπροσωπούν το 80% των κινητοποιήσεων και σχεδόν το σύνολο των μικρών και μεσαίων αγροτών. Τελικά οι διακηρύξεις σας για διάλογο και διαβούλευση, αποδεικνύεται περίτρανα, πως είναι γράμματα κενά περιεχομένου.

Κύριε Πρωθυπουργέ, εδώ και εβδομάδες η Ελλάδα βρίσκεται υπό διάλυση, επιχειρήσεις στενάζουν, περιουσίες χάνονται, άνθρωποι καταστρέφονται. Αγρότες, επιχειρηματίες και άλλες κατηγορίες επαγγελματιών δοκιμάζονται με τα πραγματικά υπερβολικά μέτρα που σκοπεύετε να πάρετε.

Το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου, προσερχόμενος στη Βουλή στη συζήτηση για το «παράλληλο πρόγραμμα», στην τοποθέτησή σας μιλούσατε επί 50΄ μόνον για τους ξένους μετανάστες και πρόσφυγες. Δεν βρήκατε ούτε μια λέξη να πείτε για τους αγρότες, επιχειρηματίες κλπ. και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Ειδικά για τους αγρότες, σας το υπενθύμισα εντός της αίθουσας της ολομέλειας κατά παράβαση του κανονισμού της Βουλής. Πάλι όμως παραμείνατε πεισματικά σιωπηλός. Να γνωρίζετε όμως πως η Ελλάδα και οι Έλληνες δεν αντέχουν άλλη αδράνεια και απραξία.

Κατόπιν των ανωτέρω,

Ερωτάται ο κ. Πρωθυπουργός
Πότε επιτέλους θα δείτε τους εκπροσώπους των αγροτών από τα υπόλοιπα μπλόκα που εκπροσωπούν το σύνολο των μικρών και μεσαίων αγροτών;

Ο ερωτών βουλευτής

Γιάννης Αντωνιάδης

 

\