Ευχαριστήριο του Λάζαρου Λαβασίδη

Φίλες και Φίλοι,

Οι εκλογές της 21ης Μαΐου ανήκουν στην Ιστορία, όμως τα πολιτικά συμπεράσματα που
προκύπτουν από την ανάγνωση του αποτελέσματος θα μας συντροφεύουν μέχρι να φτάσουμε στις 25 Ιουνίου: Η ανάδειξη της Νέας Δημοκρατίας σε κυρίαρχη δύναμη της πολιτικής μας σκηνής, αλλά και η εκκωφαντική αποδοκιμασία του ΣΥΡΙΖΑ είναι ζητήματα που είμαι σίγουρος πως θα απασχολήσουν τις ηγεσίες και τους ψηφοφόρους τους.
Σε ό,τι αφορά το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής, αυτό που κυριάρχησε στην προεκλογική περίοδο ήταν η προσπάθεια όλων των υποψηφίων του συνδυασμού μας να αναδείξουμε το νέο πολιτικό μας πρόσωπο και να παρουσιάσουμε το πρόγραμμα του Κινήματος, ώστε να επανακαθορίσουμε το νέο ξεκίνημα του χώρου στα πολιτικά πράγματα. Η εθελοντική ενεργοποίηση ενεργών πολιτών, που συστρατεύτηκαν για να βοηθήσουν στην προβολή των Θέσεων του Κινήματος ήταν συγκινητική και τους ευχαριστώ θερμά για αυτή τους την πρωτοβουλία.
Το εκλογικό αποτέλεσμα απέδειξε ότι οι πολίτες έκαναν το πρώτο βήμα, αγκαλιάζοντας ξανά με την εμπιστοσύνη τους την Παράταξη που, διαχρονικά, στάθηκε δίπλα τους, στα μεγάλα και μικρά προβλήματά τους, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα μας για πραγματική δημοκρατία, αξιοπρέπεια, δικαιοσύνη. Αυτό, άλλωστε, είναι το κίνητρό μας για να συνεχίσουμε τον αγώνα πιο εντατικά, πιο αποφασιστικά, πιο στοχευμένα.
Η συναρπαστική εμπειρία που βίωσα, ταξιδεύοντας σε κάθε άκρη του τόπου, ακούγοντας
ανθρώπους με διαφορετικές ηλικίες, εμπειρίες και καταβολές να καταθέτουν το συναίσθημά τους με παρρησία και βλέμμα καθαρό, είναι αυτό που θα κρατήσω για πάντα στην καρδιά μου.
Ευχαριστώ αυτούς που μου εμπιστεύτηκαν το όνειρό τους στις κουβέντες μας, ευχαριστώ αυτούς που με δίδαξαν με το παράδειγμά τους, ευχαριστώ αυτούς που με στήριξαν με την ψήφο τους. Για όλους νιώθω μόνο ευγνωμοσύνη.
Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συνυποψήφιούς μου για τον ωραίο αγώνα που δώσαμε πλάι πλάι, με λόγο πολιτικό, εντιμότητα, ήθος και αξιοπρέπεια και να συγχαρώ τους νεοεκλεγέντες βουλευτές. Τους εύχομαι δύναμη και κουράγιο για τη συνέχεια.
Σε ό,τι με αφορά, η δέσμευσή μου στον τόπο μου και η πίστη μου για μία πατρίδα, μία Ελλάδα αλλά και μία Φλώρινα, που διεκδικεί και κερδίζει όσα της αξίζουν παραμένει ισχυρή.

Είναι μεγάλη η τιμή και η ευθύνη να διεκδικήσουμε το δικαίωμά μας στο μέλλον, δυναμώνοντας τη φωνή του Κινήματος και αυτό θα πράξουμε με συνέπεια από εδώ και πέρα.