Η Πέτη Πέρκα στην ΕΡΤ Φλώρινας: «Είμαστε ‘εν κινήσει’ για δεύτερες εκλογές. Θα συστρατευτούμε για ένα καλύτερο αποτέλεσμα» (ηχητικό)

Η Βουλευτής Φλώρινας ξεκίνησε την τοποθέτησή της με ευχαριστίες για την επανεκλογή της, έπειτα από μια «δύσκολη» εκλογική διαδικασία. «Θέλω ειλικρινά να ευχαριστήσω όλους τους συμπολίτες και τις συμπολίτισσες που επέλεξαν το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Ένα μεγάλο ευχαριστώ επίσης στους συνυποψήφιους, τις συντρόφισσες και τους συντρόφους, τους συνεργάτες μου, όλους και όλες που ήταν δίπλα μου και δώσαμε μαζί αυτόν τον ωραίο και δύσκολο αγώνα. Καταφέραμε να έχει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ  στη Φλώρινα έστω ένα λίγο μεγαλύτερο ποσοστό από το μέσο όρο του κόμματος.

Πέρα από αυτό, πραγματικά δεν αξίζει στον ΣΥΡΙΖΑ αυτό το αποτέλεσμα. Έχουμε καιρό, είμαστε εν μέσω εκλογικής διαδικασίας, θα έλεγα ‘εν κινήσει’, πάμε στις δεύτερες εκλογές. Θα συνέλθουν τα όργανα, θα επανατοποθετηθούμε, με επικεφαλής βεβαίως τον Αλέξη Τσίπρα και θα συστρατευτούμε για ένα καλύτερο αποτέλεσμα. Φαίνεται ότι δυστυχώς δεν εξηγήσαμε πολύ καλά στον ελληνικό λαό το Πρόγραμμά μας και κάπου επικοινωνιακά ίσως χάθηκε αυτή η ευκαιρία για αλλαγή σελίδας.

Εγώ ωστόσο παραμένω Βουλευτής Φλώρινας και δε θα σταματήσω να αγωνίζομαι, να ασκώ προγραμματική αντιπολίτευση και να αναδεικνύω όλα τα θέματα της περιοχής μας, μαζί με προτάσεις για κάθε ένα από αυτά. Θα συνεχίσω δηλαδή το έργο μου ακόμα πιο δυνατά».

Σε σχόλιο της δημοσιογράφου, ότι έσπευσε να συγχαρεί τον έτερο νεοεκλεγέντα Βουλευτή Φλώρινας της ΝΔ, η κα Πέρκα σημείωσε τα εξής: «Αυτά είναι στο πλαίσιο του πολιτικού πολιτισμού. Έτσι είναι η πολιτική, έχει νίκες, έχει και ήττες, τις οποίες πρέπει να παραδεχόμαστε. Εύχομαι βεβαίως για κάθε νέο ή και παλιότερο Βουλευτή που εκλέχθηκε, να έχει μια καλή θητεία για το καλό του τόπου.

Εγώ είχα πάντα ‘χέρι απλωμένο’ για συνεργασίες, όχι μόνο με τους Βουλευτές, με τους δημάρχους, με εκπροσώπους συλλόγων κτλ, διότι μόνο όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε κάτι καλό. Φυσικά κάποιες φορές οι πολιτικές στοχεύσεις είναι τόσο διαφορετικές που δε μας επιτρέπουν αυτή τη συνεργασία».

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου, για το πώς εξηγείται ότι τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ στη Φλώρινα έπεσαν αισθητά σε σχέση με τις εκλογές του 2019, η επανεκλεγεθείσα Βουλευτής απάντησε ότι τα ποσοστά σε κάθε περιοχή ακολουθούν τη γενική πορεία του κόμματος. «Ένας είναι ο λαός, αυτή είναι η τάση κι έτσι εκφράζεται. Τοπικά οι διαφοροποιήσεις είναι πολύ μικρές. Μάλιστα στη Φλώρινα παραμένουμε πάνω από το μέσο όρο, το ποσοστό μας είναι 24.7% σε σχέση με τον μέσο όρο του 20% – το οποίο είναι αλήθεια ότι λόγω των γενικότερων ποσοστών, δε μας χαροποιεί ιδιαίτερα».

Σε ό,τι αφορά «την επόμενη μέρα», η κα Πέρκα, αφού ανέφερε ότι θα πάει στο Λονδίνο για να δει το εγγόνι της που γεννήθηκε εν μέσω της προεκλογικής περιόδου και δεν το έχει δει ακόμα, τόνισε ότι αμέσως μετά θα επιστρέψει «στον αγώνα». «Θα συστρατευτούμε πάλι, με καθαρό λόγο, έντιμα, με τον Αλέξη Τσίπρα και πιστεύω σε ένα πολύ καλύτερο αποτέλεσμα στις δεύτερες εκλογές.

Ειδικά για τη Φλώρινα, τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά με διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – αναφέρομαι στο ολοκληρωμένο σχέδιο που έχουμε για τις λιγνιτικές περιοχές. Έστω κι έτσι όμως, εγώ είμαι εδώ και θα το παλέψω πολύ δυνατά».

Ακούστε εδώ το ηχητικό: https://youtu.be/JIIo3vM0oQA