Η Πέτη Πέρκα στο Action24: «Επί ΣΥΡΙΖΑ υπήρχε απόλυτη προστασία της πρώτης κατοικίας» (video)

Η κα Πέρκα ξεκίνησε την παρέμβασή της με ένα σχόλιο για τη θερμή αγκαλιά, με την οποία υποδέχθηκε στην Τουρκία ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, τον Υπουργό Εξωτερικών της χώρας μας, Νίκο Δένδια. «Μόνο θετικά μπορεί να δει κανείς αυτή την κίνηση, το να συμφιλιώνονται οι λαοί, να κυριαρχεί η αλληλεγγύη και να προσφέρει ο ένας στον άλλο βοήθεια. Μάλλον έτσι έπρεπε να λειτουργεί η ανθρωπότητα κι όχι με πολέμους, που προκαλούν την προσφυγιά, επιδεινώνουν την  κλιματική κρίση, την οποία αγνοούν αυτοί που κυβερνούν τον κόσμο. Η στάση της χώρας μας ήταν ομολογουμένως πολύ καλή, όπως και η στάση άλλων χωρών. Όλοι μαζί δώσαμε ένα χέρι βοήθειας  για το τραγικό συμβάν του πρόσφατου σεισμού».

Έπειτα από ένα σύντομο σχόλιο σχετικά με το πόσο «έπεσαν έξω» οι δημοσκοπήσεις για τις εκλογές στην Κύπρο, η συζήτηση συνεχίστηκε με αναφορά στην απόφαση του Αρείου Πάγου, η οποία δίνει πλέον τη δυνατότητα στους διαχειριστές των funds να προβαίνουν σε πλειστηριασμούς.  Η Βουλευτής Φλώρινας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σημείωσε χαρακτηριστικά: « Κατ’ αρχήν να πω ότι παράκαμψαν τη νομοθεσία του 2015 της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, ψήφισαν τον πτωχευτικό νόμο και συσχέτισαν την πώληση των δανείων με ένα νόμο του 2003 που δεν προέβλεπε τα funds και αυτό επιλύει η απόφαση του Αρείου Πάγου και απελευθερώνει τους πλειστηριασμούς.

Ο νόμος του 2015, προστάτευε τους ιδιοκτήτες απέναντι στους servicers, να σημειώσουμε βέβαια ότι  ψηφίστηκε εν μέσω μνημονίων και ασφυκτικών πιέσεων, για τα οποία δεν έφταιγε ο ΣΥΡΙΖΑ. Πρώτον προέβλεπε απόλυτη προστασία της πρώτης κατοικίας. Και δεύτερον, ναι μεν προβλεπόταν η μεταβίβαση σε funds, αλλά με δύο σοβαρές προϋποθέσεις: Η πρώτη ήταν να καθίσουν οι πιστωτές υποχρεωτικά σε ένα τραπέζι για ρύθμιση με το δανειολήπτη – τώρα, είναι στη διακριτική τους ευχέρεια, αν θέλουν κάθονται – και η δεύτερη προϋπόθεση προέβλεπε πλήρη φορολόγηση όλων των πράξεων των funds. Με την απόφαση του Αρείου Πάγου και με τη ΝΔ κυβέρνηση, το ελληνικό δημόσιο θα χάσει 50 δισ. ευρώ, ακριβώς επειδή δεν υπάρχει φορολόγηση.

Και κάτι τελευταίο, η προστασία της πρώτης κατοικίας μισθωτών και συνταξιούχων που ίσχυε με το Νόμο Κατσέλη, επεκτάθηκε με το Νόμο Σταθάκη σε ελεύθερους επαγγελματίες/επιτηδευματίες και αφορούσε εκτός από οφειλές σε ιδιώτες και οφειλές σε δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία. Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης, τον Απρίλιο του 2020 ζήτησε παράταση του νόμου του ΣΥΡΙΖΑ, επομένως η προστασία υπήρχε».

Δείτε εδώ το video: https://youtu.be/Fjm61HVkJzU