Η Π. Πέρκα για τα αποτελέσματα των πανελληνίων εξετάσεων: «Τώρα αναμένουμε το δίκαιο από πλευράς Κεραμέως» 

Σήμερα οι νέοι και οι νέες της περιοχής μας, όπως και οι υπόλοιποι νέοι/ες της χώρας, έμαθαν τις επιδόσεις τους μετά από την επίπονη διαδικασία των πανελληνίων εξετάσεων.

Τους/τις συγχαίρω για την επιμονή και υπομονή τους και συμμερίζομαι απολύτως τις θυσίες που έκαναν οι οικογένειές τους, οι εκπαιδευτικοί και όλοι εκείνοι που συμπαραστάθηκαν στον αγώνα τους. Οι αγώνες της ζωής τώρα ξεκινούν και δεν κρίθηκε τίποτα.

Σήμερα όμως, η αγωνία παραμένει ακόμα έκδηλη για την απόδοση του δικαίου που τόσο καιρό η περιοχή μας αναμένει. Υπενθυμίζω ότι από την πρώτη στιγμή που με προσέγγισε η μαθητική κοινότητα της Φλώρινας, προχώρησα σε κοινοβουλευτικό έλεγχο και ζήτησα σε όλους τους τόνους, να ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημα της επιπλέον μοριοδότησης της περιοχής -όπως συνέβη για αντίστοιχες σεισμοπαθείς περιοχές της χώρας το προηγούμενο διάστημα (δείτε εδώ).  Η απάντηση που έλαβα ήταν για ακόμα μία φορά περιπαικτική σε ύφος και σε μορφή: «…για την εφαρμογή του παρόντος απαιτείται κάθε φορά η έκδοση απόφασης του Υπ. Παιδείας & Θρησκευμάτων…» (δείτε εδώ).  Τι περιμένουν λοιπόν;

Οι μέρες πέρασαν, οι μήνες πέρασαν, οι μαθητές/τριες της περιοχής μας παρόλες τις αντιξοότητες έδωσαν μια άνιση μάχη και πέτυχαν! Το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων και η πολιτική του ηγεσία που κόπτεται για την πελατεία στα ιδιωτικά κολλέγια όμως… προχώρησε σε μείωση εισακτέων κατά 9000 λιγότερους από πέρσι.

Όσο θλιβερό κι αν ακούγεται, τώρα αναμένουμε το δίκαιο από πλευράς Κεραμέως. Η σεισμοπαθής Φλώρινα και η μαθητική της κοινότητα δεν είναι περίγελος. Η έκδοση απόφασης για την μοριοδότηση των μαθητών της ΠΕ Φλώρινας πρέπει να γίνει χθες.

 

Η Βουλευτής Φλώρινας

Αν. Τομεάρχης Περιβάλλοντος & Ενέργειας

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Θεοπίστη (Πέτη) Πέρκα