Καταγγελία της Αγωνιστικής Συσπείρωσης του ΣΕΠΕ  Φλώρινας

 

  • Η Κυβέρνηση φέρνει για ψήφιση ένα ακόμη αντιδραστικό – αντιεκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο, κρίκο στη μεγάλη αλυσίδα των προηγούμενων κυβερνήσεων που τσακίζουν τα μορφωτικά και εργασιακά μας δικαιώματα.
  • Δε δεχόμαστε να γίνουμε γρανάζια στα σχέδια της Κυβέρνησης να βάλει κάμερες στις αίθουσες, να παγιωθεί η εξ αποστάσεως εκπαίδευση.
  • Με το πολυνομοσχέδιο, αυξάνεται ο αριθμός των μαθητών στα τμήματα
  • Η αντιδραστική Τράπεζα Θεμάτων μετατρέπει το σχολείο σε μια εξοντωτική «εξεταστική αρένα» και τη ζωή του μαθητή, λάστιχο

ΤΩΡΑ είναι αναγκαία η μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών.

  • Η «αριστεία» τους, αφορά τους λίγους, οδηγεί στην ακόμα μεγαλύτερη κατηγοριοποίηση μαθητών, εκπαιδευτικών και σχολικών μονάδων.
  • Το «αποκεντρωμένο» σχολείο σημαίνει το ολοκληρωτικό πέρασμά του στους Δήμους, δηλαδή χειροτέρευση των όρων λειτουργίας των σχολείων αλλά και των εργασιακών μας σχέσεων.
  • Η αντιδραστική αξιολόγηση θέλει τον εκπαιδευτικό να υλοποιεί όλες τις παραπάνω κατευθύνσεις!
  • Η Κυβέρνηση δεν αναλαμβάνει την ευθύνη για την ασφαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων! Κρύβεται και δεν παίρνει κανένα μέτρο (μονιμοποίηση καθαριστριών, αναλώσιμα, κλπ) βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία μαθητών, εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους.

Σαν Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών καταγγέλλουμε την στάση του Συλλόγου η οποία δείχνει ότι δεν υπάρχει καμία διάθεση να οργανώσουν τον αγώνα και ότι συμφωνούν με την κυβερνητική πολιτική  που είναι ευθυγραμμισμένη με την ΕΕ, τον ΟΟΣΑ και το κεφάλαιο που επιδιώκει την ιδιωτικοποίηση της παιδείας.

Είναι υποκρισία να λένε  ότι δήθεν  θέλουν την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου, την τροπολογία για τις κάμερες και την ίδια στιγμή να αρνούνται την απεργία.

Αντίστοιχα οι ίδιες παρατάξεις που έχουν και  στο ΔΣ της ΔΟΕ την πλειοψηφία,  αποφάσισαν τρίωρη στάση,  με δυνατότητα από τους συλλόγους  επιπλέον τρίωρης στάσης, αντί να κηρύξουν απεργία για  να  δοθεί μία δυναμική, πανελλαδική και  συντονισμένη απάντηση από εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές,  ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης που δίνει το τελειωτικό χτύπημα στο δημόσιο χαρακτήρα της Παιδείας.

Οι  δυνάμεις αυτές αρνήθηκαν να υιοθετήσουν την  απεργία-αποχή που κήρυξε το ΓΣ της ΑΔΕΔΥ για τις κάμερες. Επιπλέον,  δεν πήραν καμία απόφαση για απεργία αποχή από την αξιολόγηση που έχουν κηρύξει 77 σωματεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης γιατί συμφωνούν μ’ αυτήν!

Καταγγέλλουμε την στάση του συλλόγου όπου υπονόμευσε την απεργία μην παίρνοντας απόφαση για τρίωρη στάση και εμποδίζοντας έτσι την συμμετοχή αρκετών συναδέλφων που είχαν αποφασίσει να απεργήσουν.

Είναι η ώρα  όλοι εμείς  να κάνουμε δική μας υπόθεση τη συζήτηση και την οργάνωση της πάλης μας ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική! Να παλέψουμε για το σχολείο των σύγχρονων αναγκών!