Μήνυμα της Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Φλώρινας Π. Πέρκα για την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των Γυναικών

Αγαπητές/οι συμπολίτισσες/ες,

Η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη στην εξάλειψη της βίας κατά των Γυναικών. Ο παγκόσμιος εορτασμός είναι πιο επίκαιρος από ποτέ, αφού σε συνθήκες καραντίνας παρατηρείται αύξηση του φαινομένου της ενδοοικογενειακής βίας. Λίγες μέρες μετά από μία ακόμα γυναικοκτονία στη Μάνη Λακωνίας, διαπιστώνουμε ότι η έμφυλη βία πολύ συχνά δυστυχώς, φτάνει και στο έσχατο σημείο της δολοφονίας.

Δεν μπορούμε να ανεχτούμε καμίας μορφής έμφυλη βία, είτε αυτή αφορά σε ψυχολογική βία, είτε σε λεκτική, είτε σε σωματική. Η γυναίκα επιτέλους πρέπει να πάψει να είναι θύμα βιασμού και κακοποίησης. Να μην ανέχεται και να προστατεύεται από το φαινόμενο της ενδοοικογενειακής βίας.

Η βία κατά των γυναικών δεν κάνει διαχωρισμό μεταξύ συνόρων, πολιτισμών ή πλούτου. Συμβαίνει με σεξισμό στους χώρους εργασίας, με έμφυλο ρατσισμό και διακρίσεις σε όλη την κοινωνική ζωή. Είναι ένα φαινόμενο παγκόσμιο και αν δε συμβαίνει σε εμάς, συμβαίνει δίπλα μας. Γι’ αυτό και δεν το υποτιμούμε, αλλά χρέος μας είναι η άμεση καταπολέμησή του, αφού αποτελεί κατάφωρη παραβίαση των ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Για άλλη μια χρονιά λοιπόν, αναμένουμε την πλήρη εφαρμογή της νομοθεσίας που προβλέπεται έπειτα από τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης (Ν.4531/2018), την αυτονόητη στήριξη του Κράτους και τη μονιμοποίηση όλων των υποστηρικτικών δομών, αλλά και συμβάλλουμε στην ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για την εξάλειψη των φαινομένων βίας κατά των γυναικών.

Σήμερα, πρέπει να ενώσουμε τη φωνή μας με όλες τις γυναίκες, εργαζόμενες, άνεργες, μητέρες συζύγους και να πούμε ένα τρανταχτό ΟΧΙ στην έμφυλη βία. Εκφράζουμε την μηδενική ανοχή στον σεξισμό, την σεξουαλική παρενόχληση, την κουλτούρα της βίας.

Η σιωπή δεν είναι λύση αλλά καταδίκη.

Δείτε εδώ την καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:

https://youtu.be/WwSW1OFVkuw

Μίλα γι’ αυτό, μη φοβάσαι. Καμία δεν πρέπει να μείνει μόνη!

#withher

Γραμμή SOS 15900

 

Η Βουλευτής Φλώρινας

Αναπλ. Τομεάρχης Περιβάλλοντος & Ενέργειας

ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

 

Θεοπίστη (Πέτη) Πέρκα