ΝΟΔΕ Φλώρινας για Τσίπρα: “Πολλά δεν είπε για τη διακυβέρνησή του, τη χειρότερη που έχει συναντήσει αυτός ο τόπος”

Παρακολουθήσαμε με μεγάλη προσοχή την ομιλία του κ. Τσίπρα κατά την επίσκεψή του στην πόλη της Φλώρινας. Καμία έκπληξη για το περιεχόμενο των λεγομένων του, μια ακατάσχετη συνθηματολογία και ένα χάιδεμα αφτιών στους περιοδεύοντες χειροκροτητές του. Λόγος χωρίς επιχειρήματα, θύμισε εποχές άλλων δεκαετιών, όπου η δημαγωγία και ο λαϊκισμός είχαν την τιμητική τους.

Παρουσίασε ως επίτευγμα την επιδοματική του πολιτική και τα «χαρτζιλίκια» σε κάποιες ομάδες του πληθυσμού. Δεν μας είπε όμως για τα αιματηρά υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα που αυτός «διαπραγματεύτηκε» και που οδήγησαν στη φτωχοποίηση των Ελλήνων, μέσω της αισχρής φορολογίας που επέβαλε η κυβέρνησή του.

Δεν είπε τίποτα για το πως θα επανέλθουν στην πατρίδα μας οι στρατιές των νέων επιστημόνων, όταν δεν μπορεί να εξασφαλίσει στοιχειώδεις επενδύσεις για τη χώρα και το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι, να χτίσει κομματικό κράτος κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του.

Για το πετρέλαιο θέρμανσης τα ίδια. Ξέχασε αυτά που έλεγε στη Φλώρινα λίγο πριν δοκιμάσει ο τόπος την πρώτη φορά αριστερά. Τελικά έδειξε το αληθινό πρόσωπο της αριστεράς. Θεωρία, θεωρία, θεωρία και η εφαρμοσμένη πολιτική πάει περίπατο.

Πολλά δεν είπε για τη διακυβέρνησή του, τη χειρότερη που έχει συναντήσει αυτός ο τόπος. Αφού συνεργάστηκε με τους αποχωρήσαντες από την πολιτική, έστησε ευκαιριακές συμμαχίες στη Βουλή, μήπως και μείνει γαντζωμένος για λίγο ακόμα στην καρέκλα. Λογάριαζε χωρίς τη λαϊκή βούληση όμως, η οποία στις κάλπες των εκλογών της ευρωβουλής και των περιφερειών, τον έσυρε στο Προεδρικό Μέγαρο για να διαλυθεί η Βουλή και να προκηρυχθούν εκλογές.

Μίλησε και για την επαίσχυντη συμφωνία των Πρεσπών, χαρακτηρίζοντας ξανά γραφικούς όλους όσοι αντιτάχθηκαν σε αυτή. Αυτούς που στις τελευταίες εκλογές, έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα αποδοκιμασίας της. Προσπάθησε να το παίξει πατριώτης, χαρακτηρίζοντας τους υπόλοιπους πατριδοκάπηλους και εθνικιστές ακροδεξιούς. Ξεχνάει εύκολα φαίνεται και την πολιτική του καταγωγή και πως η ιστορία έχει καταδικάσει τις πρακτικές του ιδίου και των ομοϊδεατών του. Ήρθε στη Φλώρινα να μας κουνήσει το δάκτυλο χωρίς ντροπή, λες και ζούμε σε άλλη χώρα, σε άλλη πόλη. Να πλασάρει τον εαυτό του ως εθνικό ευεργέτη, με διχαστική ρητορική.

Αλλά δεν θα του περάσει. Οι κάλπες της 7ης Ιουλίου είναι πολύ κοντά. Το τέλος της διακυβέρνησής του πλησιάζει, η πρώτη φορά αριστερά θα γίνει κακή ανάμνηση και ο ίδιος θα βρεθεί στη φυσική του θέση, στα έδρανα της αντιπολίτευσης. Αυτό που κατάφερε είναι, να μείνει στην ιστορία ως ο χειρότερος πολιτικός που κυβέρνησε ποτέ την πατρίδα μας, ως δημαγωγός και λαϊκιστής, ως ένας εθνικά επιζήμιος πρωθυπουργός.

 

ΝΟ.Δ.Ε

ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΦΛΩΡΙΝΑΣ