Ο βουλευτής Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης και κλιμάκιο του ΕΛΓΑ επισκέφθηκαν τις πληγείσες από την χαλαζόπτωση περιοχές του Δήμου Αμυνταίου

Τις πληγείσες -από την πρόσφατη χαλαζόπτωση- περιοχές του Δήμου Αμυνταίου, επισκέφτηκαν την Τρίτη  07/06/2022  ο βουλευτής της Π.Ε Φλώρινας κ. Γιάννης Αντωνιάδης,  κλιμάκιο του ΕΛΓΑ με επικεφαλής την προϊσταμένη  κ. Ελένη Κατόγλου, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Δυτ. Μακεδονίας  κ. Θωμάς Μάνος, ο  δήμαρχος  κ. Άνθιμος Μπιτάκης και αντιδήμαρχοι του δήμου Αμυνταίου.

Συγκεκριμένα έγινε αυτοψία στα  αγροκτήματα των τοπικών κοινοτήτων Βεγόρας, Μανιακίου, Αντιγόνου και Αγίου Παντελεήμονα. Ο κ. Αντωνιάδης ενημερώθηκε για τις εκτεταμένες ζημιές που προξένησαν οι θυελλώδεις άνεμοι και το χαλάζι στις αγροτικές καλλιέργειες. Τον κ. Βουλευτή ενημέρωσαν για το ύψος των καταστροφών ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Βεγόρας κ. Λάζαρος Αθανασιάδης, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Μανιακίου κ. Τσιβελεϊδης Γιώργος , ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Αντιγόνου κ. Πατμάνογλου Νικόλαος, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αγίου Παντελεήμονα κ. Μπούκτσης Λάζαρος, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Κυριάκος Κύρκου, η πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αμυνταίου κ. Διαμάντω Κρητικού  και παραγωγοί της περιοχής.

Ο κ. Βουλευτής τόνισε  στους παραγωγούς ότι από την πρώτη στιγμή που έπληξε η θεομηνία την περιοχή,  επικοινώνησε άμεσα με τους υπεύθυνους του ΕΛΓΑ από τους οποίους υπήρξε άμεση κινητοποίηση προκειμένου να γίνει μια πρώτη εκτίμηση της καταστροφής.

Ο κ. Βουλευτής δεσμεύτηκε ότι θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες καταγραφής και αποτίμησης των ζημιών από τα αρμόδια όργανα και η καταβολή των αποζημιώσεων στους πληγέντες. Επιπλέον αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί διευρυμένη σύσκεψη στο Αμύνταιο, στις εγκαταστάσεις του ΑΣΕΠΑ την Πέμπτη 09/06/2022 και ώρα 10:00π.μ,   με τους αγροτικούς συλλόγους της περιοχής και ομάδες παραγωγών που επλήγησαν από την θεομηνία, έτσι ώστε να υπάρχει μια συνολική εκτίμηση της κατάστασης. Παράλληλα την Παρασκευή 10/06/2022  ο κ. βουλευτής θα επισκεφτεί το Περιφερειακό κατάστημα του ΕΛΓΑ στην Κοζάνη, όπου και θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με την διεύθυνση για να υπάρχει συντονισμός ενεργειών με σκοπό την έγκαιρη καταγραφή των ζημιών από τα αρμόδια κλιμάκια του ΕΛΓΑ.

Τέλος ο κ. βουλευτής δεσμεύτηκε να ενημερώσει την επόμενη εβδομάδα τον αρμόδιο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γεωργαντά Γεώργιο και τον Υφυπουργό κ. Στύλιο Γεώργιο σε συναντήσεις που θα πραγματοποιήσει μαζί τους  προκειμένου να δρομολογηθούν οι ανάλογες ενέργειες από το Υπουργείο,  για την  καταβολή των αποζημιώσεων στους δικαιούχους .

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ